Ypatingas Adventinis miestelis kviečia šventėms pasiruošti kartu | Kas vyksta Kaune

Ypatingas Adventinis miestelis kviečia šventėms pasiruošti kartu

Adventinis miestelis Rumšiškėse / R. Adomavičienės nuotr.

Adventas – susikaupimo, apmąstymų ir ramybės metas, taip pat, tai ir pasiruošimo didžiosioms šventėms laikas. Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse gruodžio 16-17 dienomis kviečia pasiruošti šventėms kartu ir užsukti į vienintelį tokį Adventinį miestelį Lietuvoje.

Kaip rašoma Lietuvos etnografijos muziejaus pranešime žiniasklaidai, Adventiniame miestelyje susipins senosios tradicijos ir papročiai, o tautodailininkai atvers dirbtuvėlių duris ir kvies savo rankomis susikurti unikalią puošmeną sau ar artimam: nusipinti šiaudinį sodelį, nusipiešti unikalią šventinę atvirutę, kurią čia pat galėsite ir išsiųsti, išsilieti vaško žvakę, išsikirpti puošmeną iš popieriaus arba įsigyti mielų dovanėlių šventėms.

O kur dar šventiniai meduoliai ar tradicinių saldainių vyniojimo dirbtuvėlės?

Adventinės muzikos apgaubtoje miestelio aikštėje sušalti neleis jauki laužo šiluma, kvapni arbata ir saldaturgis bagotas, kad Kalėdos būtų pilvotos, gal ir riebią silkę kas pasiūlys iš statinės, kad po Kūčių sakytumėt: riebi silkė – žandus vilgė!

Adventinis miestelis Rumšiškėse / R. Adomavičienės nuotr.

Žinokite – saldaturgyje nepabuvęs, Kalėdoms nepasiruoši.

Turgus turgum, bet reikia ir dvasią pamaitinti – su Kūčių valgiais, papročiais bei tradicijomis susipažinsite bei kalėdaitį išsikepsite, adventinių žaidimų, būrimų ir giesmių drauge pasimokysite.

Adventinis miestelis vyks gruodžio 16–17 dienomis, 12.00–17.00 val. Lietuvos etnografijos muziejuje, Rumšiškėse.

Daugiau informacijos ir detalus žemėlapis čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA