KTU patyrė kibernetinę ataką: studentai nežino, ar jų duomenys saugūs | Kas vyksta Kaune

KTU patyrė kibernetinę ataką: studentai nežino, ar jų duomenys saugūs

BNS, „Kas vyksta Kaune“ 2023/12/09 12:33
Asociatyvi / KTU nuotr.

Kauno technologijos universitetas (KTU) penktadienį pranešė patyręs kibernetinę ataką. Su naujienų portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekę aukštosios mokyklos studentai jaučia nerimą dėl savo duomenų saugumo.

„Kauno technologijos universitetas šiandien patyrė kibernetinę ataką. Šiuo metu vykdomas situacijos tyrimas, informuotas Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC)“, – penktadienį buvo rašoma aukštosios mokyklos pranešime.

Penktadienio popietę nepasiekiamas buvo universiteto interneto puslapis, neveikė paštas, dar keletas kitų sistemų. Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ pastebi, jog KTU sistemų sutrikimai fiksuojami ir šeštadienį.

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ šeštadienį kreipėsi aukštosios mokyklos studentai, informavę, jog KTU sistemos neveikia iki šiol.

„Ir vidinės, ir puslapiai neveikia. Tik „Microsoft“ atstatė paslaugas pagaliau, o visa kita down dar.

Keista, nes labai tylu kažkaip. Vakar nuhakino , tai niekas nesugebėjo atstatyti, visos sistemos neveikia“, – naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė KTU studentas.

Kita KTU studentė teigė negalinti pasiekti universiteto darbams atlikti reikiamos informacijos ir jaučianti nerimą dėl duomenų saugumo.

„Pats tas prieš visus atsiskaitymus paskutinius, kai ir taip dega darbai, tai dar pasiekt informacijos negali. Negalim žinoti, ar mūsų duomenys yra saugūs, gal kas nors įsilaužė ir nutekino“, – rašė kita KTU studentė.

Kaip BNS sakė universiteto atstovas Mantas Lapinskas, šiuo metu KTU kibernetinio saugumo komanda bando atkurti sutrikusių sistemų veiklą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA