Neries krantinės parke – naujas meninis akcentas | Kas vyksta Kaune

Neries krantinės parke – naujas meninis akcentas

KMS nuotr.

Vilijampolės gyventojus ir visus kauniečius į atnaujintą Neries krantinės parką nuo šiol vilioja ne tik sutvarkytos laisvalaikio erdvės, bet ir nematytas meninis akcentas. Žalioje oazėje iškilo dar vienas eksponatas, papildęs vis gausėjančią miesto galeriją po atviru dangumi – skulptoriaus Algimanto Šlapiko kūrinys „Debesų konteineriai“.

Naujai atgimusiame Neries krantinės parke stovinčios 5–6 metrų aukščio skulptūros kviečia nepraeiti pro šalį, bet stabtelėti ir pasigrožėti.

KMS nuotr.

„Šis darbas liečia ekologijos ir tvarumo temas, simbolizuoja daiktų kaupimą namuose, o tai glaudžiai susiję su vartotojiškumu. Stogai – lyg savotiški „konteineriai“, pakibę virš mūsų galvų.

Praeiviai gali apžiūrėti skulptūras ne tik žvelgdami iš šalies, bet ir atsistoję po jomis, nukreipę akis debesų pusėn. Menas mieste įneša daug gyvybės bei unikalumo. Tikiuosi, kad ir ši skulptūra paveiks savaip“, – pasakoja menininkas Algimantas Šlapikas.

KMS nuotr.

Autorius atskleidžia, kad pavadinimą jo akcentui pasufleravo „Google Cloud“ platforma, o patys namelio langai primena „Window 95“ logotipą.

Kūrinio vieta Neries krantinės parke pasirinkta neatsitiktinai. Ši erdvė, anot autoriaus, puikiai tinka atsižvelgiant į eksponato mastelį ir medžiagiškumą.

Aukšti ir siauri elementai – „kojos“ – darniai įsilieja į bendrą aplinką. Ties medžių lajomis iškilusi plačioji skulptūros dalis – „konteineris“ – atrodo lyg namelis medyje.

KMS nuotr.

Skulptorius A. Šlapikas teigia mėgstantis kurti daugiasluoksnį meną, todėl tikisi, kad ir šis jo darbas kiekvieną paveiks skirtingai, atsižvelgiant į turimas patirtis, asociacijas ir netgi išsilavinimą.

„Debesų konteineriai“ papildė gausią meno kūrinių ekspoziciją po atviru dangumi. „Kauno akcentai“ – nuo 2017 metų gyvuojanti iniciatyva. Menininkai kviečiami ir finansiškai skatinami siūlyti idėjas, puošti miesto viešąsias erdves skulptūromis, dizaino objektais, šviesos instaliacijomis ir gatvės tapybos kūriniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA