Skirtingų lygių sankryžų svarbiuose Kauno transporto mazguose neprojektuojama | Kas vyksta Kaune

Skirtingų lygių sankryžų svarbiuose Kauno transporto mazguose neprojektuojama

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno tarybos posėdžio metu antradienį iškeltas klausimas dėl kelių lygių sankryžų įrengimo apkrautose miesto transporto arterijose – Savanorių, Taikos ir Pramonės prospektuose. Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras informavo, kad tokių planų kol kas nėra.

„Kada galvojate skelbti projektavimo konkursus sankryžoms Taikos-Pramonės ir Pramonės-Savanorių prospektuose, daugiaaukštėms sankryžoms? Kadangi puikiai matome, kad miestas užsikemša, šitie pagrindiniai įvažiavimo keliai“, – klausė TS-LKD frakcijos narys Paulius Lukševičius.

Kauno bendrojo plano sprendiniuose konkrečiai minėtos sankryžos neįvardijamos, bet susisiekimo dalyje nurodoma „Integruoti miesto gatvių tinklą į nepertraukiamo eismo aplinkkelių sistemą, įrengiant naujas gatvių trasas ir skirtingų lygių jungtis.

Šiaurinės miesto dalies B kategorijos gatvių tinklas iš esmės yra suformuotas, todėl pagrindinis dėmesys turės būti skiriamas pietinės ir vakarinės miesto dalių struktūrinių gatvių tinklui suformuoti. B kategorijų gatvių tinklo plėtrą turės lydėti svarbiausių sankryžų rekonstrukcijos, didinant jų pralaidumą bei mažinant eismo dalyvių prastovas.“

Bendrojo plano susisiekimo dalies brėžinyje skirtingų lygių sankryžos minėtose gatvių sankirtose yra numatytos, bet P. Keras tarybos posėdžio metu nurodė, kad šią akimirką sprendimų dėl naujų jungčių įrengimo nėra.

„Jeigu bus priimtas sprendimas, kad ten reikalingos daugiaaukštės sankryžos, tai toks sprendimas ir bus priimtas skelbti konkursu. Tačiau miestai juda į darnų judumą ir skatina viešąjį transportą, visų pirma. Na, šiai dienai sprendimo nėra priimta“, – teigė P. Keras.

Kauno miesto savivaldybės bendrojo plano susisiekimo brėžinys. Raudoni skrituliai žymi numatomas skirtingų lygių sankryžas / KMS nuotr.

Primename, kad 2021 m. gruodžio 20 d. Kauno savivaldybė pritarė VI forto žiedo kelių lygių sankryžos projektiniams pasiūlymams, bet kol kas šio objekto statybos nepradėtos. Beje, jis nėra numatytas ir bendrojo plano brėžiniuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA