Kaune oficialiai pradedamas šildymo sezonas | Kas vyksta Kaune

Kaune oficialiai pradedamas šildymo sezonas

ELTA 2023/10/16 08:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė informuoja, kad pirmadienį pradedama šildyti daugiabučius namus. Pasak savivaldybės, praėjusią savaitę šiluma jau pasiekė lopšelius-darželius, mokyklas, socialinės globos ir gydymo įstaigas.

„Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas“, – sakė Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė.

„Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą. Tačiau svarbu, kad daugiabučio patalpų temperatūra atitiktų higienos normas“, – pridūrė K. Sakalauskienė.

Atskiri daugiabučiai dėl šildymo sezono pradžios, pasask Kauno miesto savivaldybės, gali apsispręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais. Apie gyventojų sprendimą informuojamas šilumos tiekėjas, o fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, pažymima savivaldybės išplatintame pranešime.

Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 17 dieną, o užpernai – rugsėjo 27 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA