Kaunas už daugiau nei 2 tūkst. eurų išreiškė solidarumą su karą išgyvenančiais Izraelio žmonėmis | Kas vyksta Kaune

Kaunas už daugiau nei 2 tūkst. eurų išreiškė solidarumą su karą išgyvenančiais Izraelio žmonėmis

KMS nuotr.

Šeštadienį „Hamas“ netikėtai užpuolė Izraelį – įsiveržė į jo teritoriją ir vykdė raketų atakas. Išreiškiant solidarumą su karą išgyvenančiais žmonėmis, Kauno miesto savivaldybės pastatas nušvito Izraelio vėliavos spalvomis.

Antradienį Kauno miesto savivaldybė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog Kaunas išreiškia solidarumą su karą išgyvenančiais Izraelio žmonėmis – už 2616.02 Eur vykdytas pirkimas norint Izraelio vėliavos spalvomis apšviesti Kauno miesto savivaldybės pastatą.

KMS nuotr.

„Pastatas apšviestas nuo vakar vakaro (spalio 9 d. 21 val.) ir bus apšviestas iki spalio 11 d. 7 val. ryto, išskyrus šviesų paros metą (spalio 10 d. 7-19 val.)“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Primename, kad „Hamas“ spalio 7 d. netikėtai užpuolė Izraelį įsiverždamas į jo teritoriją ir vykdydamas raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Konflikto metu žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

KMS nuotr.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo palestiniečių kovotojų ir Izraelio konflikto pradžios Gazos Ruože savo namus paliko daugiau kaip 123 tūkst. žmonių.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos teigimu, Lietuvos ambasados Izraelyje konsulinėje registracijoje nurodomi apie 7 tūkst. Izraelyje gyvenančių Lietuvos piliečių, dar apie 500 asmenų šalyje vieši kaip turistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA