Atnaujintas Velnių muziejus laikinai atveria duris | Kas vyksta Kaune

Atnaujintas Velnių muziejus laikinai atveria duris vyksta registracija į edukacines programas

Velnių muziejus / Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus nuotr.

Rugsėjo 26 dieną duris atvers visų pasiilgtas A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejus / Velnių muziejus, praneša Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus.

Pastatas jau pasiruošęs pasitikti rudens darganas ir žiemos šalčius. Iš Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšų finansuotas energetinio naudingumo atnaujinimo projektas leido apšiltinti muziejaus sienas, pakeisti langus ir stogą, atnaujinti apšvietimo sistemą.

O A. Žmuidzinavičiaus namas atgavo savo tikrąją išorės spalvą bei buvo restauruoti autentiški pastato langai. Iš viso atlikta darbų beveik už 283 000 eurų, rašoma Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus pranešime žiniasklaidai.

Kol vyko muziejaus pastato renovacijos darbai pasikeitė ir pati velnių buveinė. Menininkai Saulius Valius ir Rasa Butiškytė kviečia visus į naujai transformuotas šviesos ir paslapties pripildytas erdves.

Visuose muziejaus aukštuose išsidėsčiusioje instaliacijoje žiūrovai pateks į chtoniškąjį pasaulį, pajus požemių chaosą ir pamažu, spalvų ir garsų patyriminėje kelionėje, kils link dangiškojo aukščio, kur lauks susitikimas su… angelais.

Pasisvečiavę pas velnius būtinai užsukite ir į šios kolekcijos pradininko A. Žmuidzinavičiaus namus ir dirbtuvę. Čia galima susipažinti su tapytojo ir jo šeimos gyvenimu bei išlikusia 3–4-ojo dešimtmečių aplinka: autentiškais baldais ir įvairiomis interjero detalėmis.

Muziejus duris lankytojams atveria tik laikinai, nes jau ruošiasi ir ekspozicijos atnaujinimo darbams, tad kviečiama suskubti ir neatidėlioti savo apsilankymo. Jau vyksta registracija į edukacines programas bei ekskursijas tel. +370 675 133 72.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA