Kaune vyks tarptautinis fotografijos ir medijų meno festivalis | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks tarptautinis fotografijos ir medijų meno festivalis

Boris Eldgasen nuotr.

Spalio mėnesį Kaune startuos tarptautinis fotografijos ir medijų meno (IPMA) festivalis. Festivalio parodų ir paskaitų temos kelia klausimą apie aktualizuotą dirbtinio intelekto ir meno sąveiką – kokia šių medijų ateitis, o gal ta ateitis – jau dabar? Parodų atidarymai ir paskaitos vyks spalio 1-7 d. Festivalis tęsis iki spalio 31 d.

Kauno kolegijos organizuojamame festivalyje naujausią savo darbą ir paskaitas pristatys Boris Eldagsen (Vokietija), skandalingai atsisakęs „Sony World Photography Award 2023“ konkurso premijos, šiuo kontraversišku poelgiu atkreipdamas fotografijos bendruomenės dėmesį į diskusijos apie dirbtinio intelekto vietą šiuolaikiniame mene būtinumą.

Savo kūrybą ir idėjas pristatys pasaulinio garso menininkai: skandalingasis Boris Eldagsen (Vokietija), metęs iššūkį šiuolaikinei kūrybinei bendruomenei, garso ir dirbtinio intelekto menininkas Jukka Hautamäki (Suomija), Trondheimo elektroninio meno praktikė Zane Cerpina ir Stahl Stenslie (Norvegija), dirbantis su pažinimo ir suvokimo manipuliavimo projektais, meno ekspertė Ornela Ramašauskaitė (Lietuva); menininkių grupės Cooltūristės narė tyrėja Dalia Mikonytė (Lietuva), Užupio Respublikos kultūros ir inovacijų ministras, išradėjas Gleb Divov (Lietuva), fotomenininkė, dizainerė, lektorė Vėtrė Antanavičiūtė (Lietuva) ir daugelis kitų.

Festivalis apims ne tik ekspozicines, bet ir edukacines bei diskusines veiklas – į dirbtuves ir paskaitas kviečiami aktyvūs klausytojai. Šiandien dažnai girdimas teiginys, kad dėl naujų technologijų „fotografija mirė“, „fotografų nebereikia“ – tačiau šio festivalio kontekste gali nustebinti fotografijos ir kitų medijos dimensijų bei naujų galimybių spektras.

Parodos bus eksponuojamos Laikinojoje M. K. Čiurlionio galerijoje, Nacionalinio Kauno dramos teatro parodų erdvėse, kino centro „Romuva“ vestibiulyje; paskaitos vyks „Žalgirio“ arenos amfiteatre ir Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus patalpose.

Su festivalio programa galima susipažinti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA