Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia paminėti Žolinę | Kas vyksta Kaune

Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia paminėti Žolinę

/ R. Žaltausko nuotr.

Rugpjūčio 15 d. pasirėdykite gražiausiu rūbu, prisiskinkite kvapniausių lauko gėlių ir pasikvietę giminaičių bei draugų – atvykite paviešėti į Žolinės šventadienį Lietuvos liaudies buities muziejuje (LLBM), skirtą Aukštaitijos regiono metams.

Pradėsime 12:00 val. iškilmingomis šventomis mišiomis muziejaus miestelio bažnyčioje, kur bus pašventinti žolynai ir derlius, o po bažnytinių atlaidų darniai šventine eisena trauksim Aukštaitijon į tokį pakermošio linksmybių margumyną, kuriam prilygti nebent Žolinės puokštė tegali, rašoma LLBM pranešime žiniasklaidai.

Žolinės / R. Adomavičienės nuotr.

Kiekvienas muziejaus Aukštaitijos gatvinio kaimo kiemas lauks Jūsų savaip pasirengęs: sutartinės ir romansai, meistravimai, skanavimai, uostymai ir ragavimai, varžytuvės, labirintas ir šokiai, kelionės arkliais ir net laiku į šimtmečio praeitį ir susitikimas su garsiu papročių žinovu Libertu Klimka.

Dar Žolinės puokščių paroda kviečiame būtinai pasigrožėti, o žinias – viktorinoje pasitikrinti bei lauktuvių namiškiams kermošiuje nusiderėti.

Lietuvos liaudies buities muziejus – pati tinkamiausia vieta per Žolinę tradiciškai susieiti ir giminei, ir draugams, ir kaimynams. Tad laukiam Jūsų – ne tik dėl mūsų!

Žolinės / R. Žaltausko nuotr.

Bilieto kaina – 10 €
Studentams, moksleiviams ir senjorams – 5 €
Ikimokyklinio amžiaus vaikams – nemokamai.

Išsamią renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA