„Vičiūnų grupė“ apsitvėrė tylos siena: nesileidžia į kalbas apie pasitraukimą iš Rusijos | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnų grupė“ apsitvėrė tylos siena: nesileidžia į kalbas apie pasitraukimą iš Rusijos

Lrytas.lt 2023/08/04 17:42
R. Tenio nuotr.

„Vičiūnų grupė“ iš Rusijos žada pasitraukti dar nuo karo Ukrainoje pradžios, bet iki pat šiol – jokių žinių. Įmonė ir toliau situacijos nekomentuoja.

Visvaldas Matijošaitis, Kauno meras, vienas iš „Vičiūnų grupės“ savininkų, šių metų vasarį jau žadėjo, kad iki kovo vidurio praneš daugiau detalių apie įmonės pasitraukimą iš Rusijos, visgi jokios informacijos nebuvo pateikta.

Kokioje stadijoje pardavimo procesas yra dabar? Ar judama į priekį?

„Šiuo metu vyksta pardavimo procesas. Kol sandoris nebus užbaigtas, įmonė nuo komentarų susilaiko“, – rašoma portalui lrytas.lt siųstame atsakyme. Tokį patį atsakymą portalas buvo gavęs ir šių metų vasarį.

„Vičiūnų grupė“ apie veiklos stabdymą Rusijoje pranešė dar praėjusių metų kovo 7 d.

Asociatyvi / Bendrovės archyvo nuotr.

Praėjusių metų balandį įmonės vadovas Šarūnas Matijošaitis pareiškė, kad „Vičiūnų grupė“ verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris keturis mėnesius, tad tai turėjo įgyvendinti vėliausiai pernai rugpjūtį. Visgi rugpjūčio pabaigoje grupė pranešė dar tik radusi 5 potencialius verslo Rusijoje pirkėjus ir negalinti prognozuoti, kiek užtruks jo pardavimas ir perdavimas.

Po to konkretesnių detalių apie verslo pardavimą daugiau nebuvo pateikta, tik sakyta, kad pardavimo procesas sudėtingas ir gali dar užtrukti.

„Vičiūnų grupės“ teigimu, visa produkcija, pateikiama prekybai Lietuvoje ar Ukrainoje, yra pagaminta Europos Sąjungoje esančiuose fabrikuose, o fabrikas Kaliningrade tiekia produkciją Rytų rinkoms.

„Vičiūnų grupė“ 2022 m. Rusijoje uždirbo beveik 25 mln. eurų ir pelną net patrigubino, palyginti su 2021 m.. Tuo metu buvo uždirbta 8,76 mln. eurų.

„Vičiūnų grupės“ valdytoja yra „VG Holding“, kurią kontroliuoja V.Matijošaitis ir Liudas Skierus, jie akcijas pasidaliję lygiomis dalimis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA