FK „Kauno Žalgiris“ namuose nusileido galingai palaikomai Poznanės „Lech“ – Kas vyksta Kaune

FK „Kauno Žalgiris“ namuose nusileido galingai palaikomai Poznanės „Lech“

Kauno Žalgiris - Poznanės Lech
R. Tenio nuotr.

Pralaimėjimu UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos etapą pradėję „Kauno Žalgirio“ futbolininkai ketvirtadienį sužaidė atsakomąjį mačą Dariaus ir Girėno stadione. Poznanės „Lech“ išvykoje praėjusią savaitę 1:3 nusileidę kauniečiai stebuklo nesukūrė – šansų mušti įvarčius turėję šeimininkai ant savos vejos pralaimėjo rezultatu 1:2 ir baigė trumpą pasirodymą Konferencijų lygoje.

Kamuolį nuo vidurio linijos išspyrę „Lech“ futbolininkai pirmąsias 10 minučių nepersitempė, tačiau svečių pranašumas buvo akivaizdus – žaidimas daugiausia vyko šeimininkų aikštės pusėje, lenkai jau buvo kėlę kampinį ir dukart smūgiavę link vartų.

Komandų startinės vienuolikės / UEFA nuotr.

14 minutę standartinėje situacijoje po kampinio pasižymėjo Poznanės ekipos vidurio puolėjas Filipas Marchwińskis – 0:1. Lenkai vadžių neatleido – vienas po kito skriejo smūgiai tiek į „Kauno Žalgirio“ vartų plotą, tiek stačiakampio link.

22 minutę atakos smaigalyje atsidūrė kauniečių legionierius Antonas Fase, stojęs į akistatą su vartininku Bartoszu Mrozeku, tačiau paversti įvarčiu situacijos nepavyko. Grato Sirgėdo 35 minutę smūgiuotas kamuolys skriejo šalia dešinio „Lech“ vartų virpsto. Po poros minučių gerą šansą baudos aikštelėje susikūrė svečiai, tačiau Alfonso Sousa šovė pro šoną.

Kauno Žalgiris - Poznanės Lech
Gerą progą lyginti rezultatą pirmoje pusėje turėjo vienas prieš vartininką išbėgęs A. Fase / R. Tenio nuotr.

Į rūbinę „Lech“ futbolininkai išėjo turėdami įvarčio persvarą. Žalgiriečiams kartą pavyko smūgiuoti į vartų plotą, kai svečiai per pirmą rungtynių dalį susikūrė keturis pavojingus epizodus, po vieno jų kamuolys lėkė į tinklą.

Antrame kėlinyje FK „Kauno Žalgiris“ mėgino aktyvinti puolimą – per 15 minučių kėlė du kampinius ir kartą smūgiavo link vartų, tuo metu „Lech“ futbolininkams teko padirbėti gynyboje. Atsitraukimą toliau į savo aikštės pusę žymėjo Johno van den Bromo sprendimas 61 minutę išleisti vidurio puolėją Adrielį Ba Loua vietoje „tikro“ puolėjo Filipo Wilako.

Netrukus šeimininkų vyriausiasis treneris Marius Stankevičius šviežino vienuolikę atlikdamas tris savo keitimus, „Lech“ dar labiau stiprino vidurio grandį ant vejos žengus Dino Hotičiui. 74 minutę lenkai turėjo neblogą perspektyvą atakuoti vartus, tačiau nepavyko suvaldyti į baudos aikštelę siųsto kamuolio.

81 minutę Edvinui Kloniūnui baudos aikštelėje užsidirbus geltoną kortelę, Poznanės komanda turėjo progą atitolti, tačiau Arturas Sobiechas nuo 11 metrų žymos smūgiavo į dešinį virpstą. Prašautas baudinys įkvėpė kauniečių fanus, o futbolininkai porai minučių užgulė „Lech“ baudos aikštelę, bet rezultatas liko lygus.

Jau per pridėtą laiką 92 minutę technišką įvartį mušė A. Ba Loua – 0:2. Užsivedę žalgiriečiai dar keliems smūgiams įsikūrė ties „Lech“ baudos aikštele, o paskutinis 96 minutę buvo sėkmingas – B. Mrozekas po rikošetu skriejusio Karolio Uzėlos spyrio turėjo graibyti kamuolį iš už linijos – 1:2. Finalinis rungtynių švilpukas įtvirtino šį rezultatą.

Rungtynių išvakarėse „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris M. Stankevičius aptarė, kokios rungtynės laukia ir kaip komanda joms yra pasiruošusi.

„Pasitinkam labai noriai, nes yra istorinės rungtynės mūsų klubui. Aišku, norėtųsi tą istoriją perrašyti ir dėsime visas pastangas, kad taip būtų. Žaidžiame prieš tikrai stiprią komandą ir Konferencijų lygoje, manau, pati stipriausia komanda ypač pagal tai, ką rodė praeitais metais. Mūsų nusiteikimas yra šimtaprocentis, kad parodytume rezultatą, kad laimėtume rungtynes. Tam mes esame nusiteikę, pilnai pasiruošę.

Žaisime savame stadione, Lietuvoje, tad tikiu, kad niekam nepritrūks nei oro, nei motyvacijos, nes sudalyvavę tokio lygio rungtynėse visi nori tęsti. Suprantame „Lech“ kokybę, stiprumą su didele pagarba jiems, bet tikrai stengsimės parodyti, ką mes sugebame ir kas mes tokie esame“, – trečiadienio spaudos konferencijoje sakė M. Stankevičius.

Pirmosiose antrojo atrankos etapo rungtynėse M. Stankevičiaus auklėtiniai išvykoje „Lech“ komandai pralaimėjo rezultatu 1:3 (0:3). Pirmasis rungtynių įvartis į D. Mikelionio vartus krito jau 11-ąją susitikimo minutę, kai smūgiu galva pasižymėjo už žalgiriečių nugarų pabėgęs Dino Hotičius – 0:1.

Ypač nesėkmingai „Kauno Žalgiriui“ susiklostė pirmojo kėlinio pabaiga. 41-ąją minutę prie kamuolio baudos aikštelėje pirmiau suspėjo ir kamuolį į vartus pasiuntė Antonio Miličius, o baigiantis kėlinio laikui smūgiu iš už baudos aikštelės ribų įvartį pelnė Radoslawas Murawskis – 0:3.

Sužaidus kiek daugiau nei 10 minučių antrame kėlinyje savo atsakymą rado ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkas. Su kamuoliu gerai susitvarkė, varžovą įveikė ir smūgiu iš maždaug 25 metrų kamuolį į vartus pasiuntė Antonas Fase – 1:3.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA