Iškilmingos ceremonijos metu inauguruotas naujasis Kauno kolegijos direktorius dr. A. Brusokas | Kas vyksta Kaune

Iškilmingos ceremonijos metu inauguruotas naujasis Kauno kolegijos direktorius dr. A. Brusokas

Kauno kolegijos direktoriaus Andriaus Brusoko inauguracija / Kauno kolegijos nuotr.

Birželio 27 d. Kauno kolegijos bendruomenė ir kviestiniai svečiai rinkosi į Kauno valstybinę filharmoniją, kurioje vyko naujojo kolegijos direktoriaus dr. Andriaus Brusoko inauguracijos iškilmės.

Renginio metu direktorius prisiekė rūpintis Kauno kolegijos pažanga ir klestėjimu, ginti kolegijos autonomiją ir akademinę laisvę, puoselėti jos vertybes, laikytis Lietuvos Respublikos įstatymų, vadovautis Kauno kolegijos statutu, visada siekti teisingumo, deramai atstovauti Kauno kolegijai, garsinti jos vardą Lietuvoje ir pasaulyje, saugoti bei stiprinti kolegijos reputaciją.

Iškilmių metu savo kalboje dr. A. Brusokas akcentavo ne tik Kauno kolegijos pasiekimus, bet ir vieną svarbiausių aukštosios mokyklos vertybių – bendruomeniškumą, rašoma Kauno kolegijos pranešime žiniasklaidai.

„Galėčiau ne vieną valandą jums vardinti faktus ir skaičius, kurie iliustruoja mūsų aukštosios mokyklos nueitą kelią. Jie itin iškalbingi ir prasmingi. Vis dėlto šiandien norėčiau daugiau dėmesio skirti tiems dalykams, kurie mus jungia kaip tvarią bendruomenę, susieja bendromis veiklomis, plėtojamais projektais ir iniciatyvomis, padeda mums siekti profesinių tikslų, mokytis ir augti patiems bei ugdyti brandžias asmenybes“, – iškilmių metu kalbėjo Kauno kolegijos direktorius.

„Tikiu, kad Kauno kolegija taip pat taps daugybei žmonių esminiu gyvenimo etapu – kam tvirtu atspirties tašku renkantis savo kelią, kam tramplinu į profesines aukštumas, kam saugia užuovėja kūrybiniams ieškojimams. Ačiū, kad esate čia dabar ir pasirengę toliau eiti kartu. Bendrystės dėka kartu kursime sėkmingą, lyderiaujančią ir pažangią aukštojo mokslo instituciją“, – kalbą užbaigė naujasis Kauno kolegijos direktorius dr. A. Brusokas.

Į iškilmes susirinkusiems svečiams taip pat buvo pristatyta direktoriaus komanda, su kuria bus įgyvendinami ateinančių penkerių metų tikslai: pavaduotoja organizacijos vystymui dr. Inga Stravinskienė, pavaduotoja studijoms Jolanta Bareikienė, pavaduotojas mokslui ir partnerystei dr. Mantas Dilys.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo ir pastaruosius penkerius metus Kauno kolegijai vadovavęs Paulius Baltrušaitis, perdavęs vieną iš regalijų – direktoriaus grandinę. Visuotinio ryšio ir sąjungos ženklu laikomos regalijos įteikimas – gestas, simbolizuojantis tradicijų tąsą, patirties, žinių perdavimą bei bendruomeniškumą.

Balandžio 18 d. vykusio uždaro posėdžio metu slaptu balsavimu taryba išrinko naująjį Kauno kolegijos vadovą, kuriuo ir tapo dr. A. Brusokas. Penkerius metus aukštajai mokyklai vadovausiantis dr. A Brusokas pareigas pradėjo eiti gegužės 22 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA