Ieškoma kalėdinės eglutės kūrėjų: Kaunas planuoja išleisti 160 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Ieškoma kalėdinės eglutės kūrėjų: Kaunas planuoja išleisti 160 tūkst. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaunas pradėjo ruoštis žiemos šventėms: skelbia viešą konkursą, kurio metu bus ieškoma, kas papuoš pagrindinę miesto kalėdinę eglutę bei Rotušės aikštės erdves.

Meninių idėjų ir dalyvių paraiškų laukiama iki birželio 28 dienos, 11 valandos, pirmadienį pranešė Kauno savivaldybė.

Konkurso dalyviai gali rinktis iš trijų žaliaskarės kūrimo variantų: puošti 18 metrų ir aukštesnę natūralią eglę, naudoti bent 20 m aukščio kūgio formos konstrukciją, dekoruotą natūraliomis spygliuočių šakomis, arba rinktis 20 m ar aukštesnį menišką dizaino objektą, kurio bent trečdalį sudarytų eglės ar kitų spygliuočių šakos.

Kaip pažymima savivaldybės pranešime žiniasklaidai, pagrindiniai vertinimo kriterijai – estetika ir meninė kokybė, kontekstualumas, techninių sprendimų kokybė, idėjos įgyvendinimo bei papuošimo paslaugų kaina.

Savivaldybė iš konkurso dalyvių laukia eskizų, iliustracijų ar nuotraukų. Jos turi būti pateikiamos kartu su aprašymais, dekoro elementų techniniais parametrais bei kita projekto įgyvendinimui aktualia informacija.

Dokumentai ir priedai turi būti pateikti Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje, naudojant elektronines priemones arba pateikiant nuskenuotų dokumentų originalus.

Dalyvauti konkurse gali fiziniai ir juridiniai asmenys ar jų grupės, visi galintys parengti ir pateikti projekto pasiūlymą, idėją ir ją įgyvendinti.

Pagal konkurso sąlygas, siūloma projekto kūrimo ir jo įgyvendinimo paslaugų kaina negali viršyti 160 tūkst. Eur su PVM.

Anot savivaldybės, kalėdinės eglutės ir Rotušės aikštės papuošimo idėja bei jos įgyvendinimas turi atskleisti kalėdinio laikotarpio tradicija bei papročius pasitelkiant šiuolaikines medžiagas, priemones bei technologijas.

Dekoracijoms naudojamos medžiagos turi būti patvarios, neprarasti formos ir spalvos. Be to, privaloma užtikrinti saugią kalėdinės eglutės ir kitų Rotušės aikštės papuošimo elementų eksploataciją.

Įžiebta Kalėdų eglė

Koncertas brangiau, nei Kalėdų eglė

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2022-aisiais Kalėdų eglės įžiebimo renginys Kaunui kainavo daugiau nei pati Kalėdų eglė.

Praėjusių metų eglutės įžiebimo šventės idėjos sukūrimas ir įgyvendinimas kainavo 176 tūkst. eurų su PVM, iš jų kiek daugiau nei 169 tūkst. eurų buvo numatyta skirti miesto biudžeto lėšų, o beveik 7 tūkst. eurų padengė rėmėjai.

Tuo metu 2021-ųjų eglutės įžiebimo šventė su TV transliacija Kaunui kainavo apie 120 tūkst. eurų, iš jų 11-os žinomų atlikėjų ir muzikinių grupių honorarams skirta apie 25 tūkst. eurų. Daugiau apie 2021 metų išlaidas skaitykite čia.

Primename ir tai, kad pernai Kalėdų eglę puošė menininkės Jolantos Šmidtienės vadovaujama „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“. J. Šmidtienė prie Kauno Kalėdų eglės puošybos dirba daugiau kaip dešimtmetį – nuo 2009-ųjų metų. Per visą šį laikotarpį menininkė nebuvo pakviesta puošti tik 2017-ųjų metų eglutės, tąkart dekoravimas patikėtas bendrovei „Medusa Concert“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA