Įžiebimo renginys Kaune kainuos daugiau nei pati Kalėdų eglė | Kas vyksta Kaune

Įžiebimo renginys Kaune kainuos daugiau nei pati Kalėdų eglė

Kauno Kalėdų eglutės įžiebimas / R. Tenio nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje Kauno miesto savivaldybės administracija paskelbė kalėdinės eglutės įžiebimo koncerto sutartį. Viešojo pirkimo konkursą, kaip ir pernai, laimėjo renginių organizavimo bendrovė „Lietuvis“, miestas šventei maksimaliai numatęs skirti beveik 170 tūkst. eurų su PVM.

Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVP IS) pateikiamais duomenimis, sutartis sudaryta tą pačią dieną, kaip ir paskelbta – lapkričio 10 d. Šių metų eglutės įžiebimo šventės idėjos sukūrimas ir įgyvendinimas kainuos 176 tūkst. eurų su PVM, iš jų kiek daugiau nei 169 tūkst. eurų numatyta skirti miesto biudžeto lėšų, o beveik 7 tūkst. eurų turėtų padengti rėmėjai.

Pirkimo dokumentuose įvardijama renginio tema – „Žvaigždžių takais“. Rotušės aikštė žaliaskarės įžiebimo vakarą turėtų žvilgėti tarsi aukso karalystė, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslo „Karalių pasaka“ motyvais. Koncerte turės pasirodyti ne mažiau kaip 7 profesionalūs atlikėjai, kurie bent du trečdalius kūrinių atliks lietuviškai.

Apie valandą truksiančios šventės, kurią ves mažiausiai du gerai žinomi veidai, privalomi elementai – Kalėdų Senelio ir miesto vadovų sveikinimas. Bus čia ir LED ekranų, pritaikymas neįgaliesiems, vertimas į gestų kalbą, tuo metu bent 5 tūkst. prie rotušės susirinkusių žiūrovų planuojama aprūpinti žiemos švenčių atributika.

UAB „Lietuvis“ taip pat įsipareigojęs pasirūpinti plačia renginio viešinimo kampanija – įdomu, kad pagal sutartį ši turėjo prasidėti lapkričio 7 d., anksčiau, negu CVP IS nurodoma sutarties pasirašymo data. Siekiant išsaugoti intrigą, vizualiniai šventės sprendimai įslaptinti, kaip ir detali sąmata bei subteikėjai.

Primename, kad pernykštė eglutės įžiebimo šventė su TV transliacija Kaunui kainavo apie 120 tūkst. eurų, iš jų 11-os žinomų atlikėjų ir muzikinių grupių honorarams skirta apie 25 tūkst. eurų. Daugiau apie praėjusių metų išlaidas skaitykite čia.

Šiais metais Kalėdų eglutės įžiebimas Rotušės aikštėje vyks ne šeštadienį, kaip būdavo įprasta, o penktadienį, lapkričio 25 d., mat savaitgalį Kaune suplanuotas didysis Europos kultūros sostinės uždarymo renginys „Sutartis“.

Kauno eglutę šiemet vėl puošia menininkės Jolantos Šmidtienės vadovaujama „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“. Galimybė pratęsti sutartį numatyta pernai, Kalėdų eglės ir Rotušės aikštės papuošimams numatyta identiška kaip 2021 m. suma – 160 tūkst. eurų, tad vieno vakaro įžiebimo renginys su televizijos transliacija atsieis brangiau nei pagrindinės miesto dekoracijos „apranga“.

J. Šmidtienė prie Kauno Kalėdų eglės puošybos dirba daugiau kaip dešimtmetį – nuo 2009-ųjų metų. Per visą šį laikotarpį menininkė nebuvo pakviesta puošti tik 2017-ųjų metų eglutės, tąkart dekoravimas patikėtas bendrovei „Medusa Concert“.

Daugiau informacijos apie eglutes įžiebimo renginį ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA