Kviečia į Velykų šventę Rumšiškėse: žada daug pavasariškų linksmybių ir pramogų | Kas vyksta Kaune

Kviečia į Velykų šventę Rumšiškėse: žada daug pavasariškų linksmybių ir pramogų

Lietuvos liaudies buities muziejaus nuotr.

Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia į 33-iąsias Velykas Rumšiškėse! Pavasariu bei Atgimimu pasidžiaugti, velykaičius ritinti ir visaip pasilinksminti kauniečiai galės antrąją Velykų dieną – balandžio 10-ąją. Paruošta ir ypatinga bei turtinga Velykų šventės programa.

Kaip pažymima Lietuvos liaudies buities muziejaus pranešime žiniasklaidai, balandžio 10-ąją jau nuo 10 val. lankytojų lauks daugybė pavasariškų linksmybių ir pramogų. 12 val. į šv. Mišias muziejaus Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioj pakvies bažnytinio būgno gaudesys.

Šventės metu muziejaus sodybose vyks Velykų stalo vaišių paroda. Svečiai sužinos šventinio Velykų stalo dengimo ypatumus, pamatys šventinius patiekalus – apie juos papasakos muziejininkės.

Sodybose atvykėlių lauks ir nuotaikingos linksmybės: folkloro ansambliai lankytojus pasitiks dainomis ir pakvies šokti. Džiugins lalautojų sveikinimai ir linkėjimai.

Kokios Velykos be sūpuoklių? Jaunieji lankytojai galės savo svajonę iki dangaus pakylėti svaigiais sūpynių mostais!

Tradicinių amatų meistrė Jurgita Treinytė pamokys, kaip susikurti velykinę puošmeną, o Rasa Rainienė karpinių dirbtuvėlėje – popierinį karpinį. Jei ūpo patiems pasigaminti pritrūktų – galėsite įsigyti liaudies meistrų dirbinių.

Miestelio aikštėje vilios gardumynų kvapai, o kepyklėlėje bus kepami šventiniai meduoliai, kurių nevalia neparagauti! Taip pat veiks velykinių atvirukų paroda, Velykų paštas – ranka parašytas žodis visada šiltesnis!

Muziejuje lankytojų lauks daugybė pramogų ir edukacijų visai šeimai – velykinis „krepšinis“, velykinis „golfas“, „Kosminio“ margučio ridenimas ir kitos smagios rungtys.

Nepamirškite atsinešti ir savo margintų velykinių kiaušinių, nes vyks gražiausio margučio konkursas!

Renginys mokamas, renginio programa čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA