199-asis Oskaro Koršunovo „Vestuvių“ spektaklis – Kaune | Kas vyksta Kaune

199-asis Oskaro Koršunovo „Vestuvių“ spektaklis – Kaune

199-asis Oskaro Koršunovo „Vestuvių“ spektaklis - Kaune / Organizatorių nuotr.

198 – tiek kartų kultinės Oskaro Koršunovo „Vestuvės“ jau žengė į sceną. Tarp šių pasirodymų – aplodismentai Belgijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse, taip pat sausakimšos salės kone visų Lietuvos miestų ir miestelių teatruose ir kultūros centruose.

Jau kovo 29 d. spektaklio aktoriai kviečia kauniečius ir miesto svečius į 199-ąjį susitikimą už „Vestuvių“ stalo – jis įvyks Girstučio kultūros centro salėje.

Spektaklis „Vestuvės“, sukurtas atsispiriant nuo vokiečių klasiko Bertoldo Brechto kūrinio ir remiantis nūdienos aktualijomis, tampa fenomenaliu reiškiniu. Jau suvaidintus spektaklius aktoriai skaičiuoja šimtais – pirmas šimtas buvo pasiektas vos per pusantrų metų.

„Vestuvėse“ kuriami tipažai, situacijos ir improvizacijos yra tokios taiklios, kad nepaliko abejingų nei Vilniuje, nei Rietave, nei Šalčininkuose, nei Europos sostine laikomo Briuselio nacionaliniame teatre.

„Šis spektaklis itin atviras, jame daug improvizacijos. Į jį vis įtraukiame naujausios visuomeninės ir politinės aktualijos, todėl jis nuolat kinta. Spektaklis atviras žiūrovui. Taigi, jis niekada nesikartoja ir kiekvieną kartą būna vis kitoks. Tad jei jums patiks ši dionisija su lietuviška balta mišraine, galite drąsiai eiti vėl ir vėl“, – pasakoja režisierius O. Koršunovas.

199-asis Oskaro Koršunovo „Vestuvių“ spektaklis – Kaune / Organizatorių nuotr.

Kiekvienas susitikimas su žiūrovais – tai naujas spektaklis, tai dar vienos „Vestuvės“ su naujomis aktualijomis ir naujais svečiais. Kiekvienas spektaklis – tai nauji nuotykiai ir ilgam išliekantys prisiminimai.

„Kartą prieš spektaklį lauke stovėjo pasipiktinusi močiutė ir rėkavo, kad čia kažkuriame bute vyksta kažkoks siaubas – kažkas mušasi, keikiasi, triukšmauja. Ji net norėjo iškviesti policiją. Beje, policiją kažkas vėliau buvo iškvietę. Jie tik atvažiavę suprato, kad čia vyksta spektaklis, ir leido tęsti“, – vieną pirmųjų spektaklių, vykusių OKT studijoje, prisimena aktoriai.

Spektaklyje ryškius vaidmenis kuria jauni, tačiau jau puikiai žinomi aktoriai. Tai Karolis Vilkas, Žygimantė Elena Jakštaitė, Kęstutis Cicėnas, Augustė Pociūtė, Lukas Malinauskas, Oskar Vygonovski, Artiom Rybakov, Kamilė Petruškevičiūtė ir Greta Petrovskytė. Pastaroji aktorė už vaidmenį spektaklyje „Vestuvės“ buvo apdovanota prestižiniu Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimu.

Pėdsaką atmintyje palieka ir gastrolės skirtinguose Lietuvos miestuose. Čia aktoriai kiekvieną kartą sutinka vis kitokius žmones. Spektaklio erdvė taip pat tampa įkvėpimu improvizacijoms.

199-asis Oskaro Koršunovo „Vestuvių“ spektaklis – Kaune / Organizatorių nuotr.

„Ko gero, niekas taip neišsigimė kaip vestuvės. Sovietmečiu iš jų buvo eliminuota bažnyčia, o legitimumas šią apeigą kartoti pavertė ją tuščia pramoga su kvailais juokeliais, vedėjais, pornografiškai siurrealistiniais žaidimais, noru pasipuikuoti ir panašiai.

Posovietinė visuomenė, gerokai paluošinta iškreipto komunistiškai imperinio totalitarizmo ir staigiai užklupta kapitalistinio vartotojiškumo, liko visiškai dezorientuota. Vartotojiškos visuomenės primestas nuožmaus darbo ir vartojimo, shoppingo ir fuckingo principas tapo tiesiog nužmoginantis.

Kapitalizmas kažkada palaidojo ištisas kartas tam, kad sukurtų nors šiek tiek socialiai humanišką modelį, tačiau posovietinėje erdvėje tas modelis dar neveikia. Ir visa tai labiausiai atsispindi vestuvėse – įvykyje, kuris kiekvienai visuomenei turėtų būti viltingiausias“, – apie „Vestuves“ pasakoja režisierius Oskaras Koršunovas.

Bertoldo Brechto „Vestuvės“ (režisierius Oskaras Koršunovas) – jau kovo 29 d., 18 val., Kauno kultūros centro Girstučio padalinio salėje (Kovo 11-osios g. 26, Kaunas). Bilietus platina kakava.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA