Netikėtai mirusį ištikimą „Žalgirio“ sirgalių G. Červinskį amžinybėn išlydėjo ir A. Sabonis | Kas vyksta Kaune

Netikėtai mirusį ištikimą „Žalgirio“ sirgalių G. Červinskį amžinybėn išlydėjo ir A. Sabonis

V. Mačiulio ir zalgiris.lt nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Sekmadienį, kovo 12 dieną, Gelgaudiškių kapinėse palaidotas vienas ištikimiausiu Kauno „Žalgirio“ sirgaliu vadintas Gintaras Červinskis.

„Saulė išlydėjo iš Kauno urną su a.a. Gintaro Červinskio palaikais. Prie Šakių pakilo pūga ir kelią užklojo sniegas. Gelgaudiškių kapinėse žemė maišėsi su dangumi. Po kunigo palaiminimo, urną paslėpus Suvalkijos žemelei, vėl nušvito skaisti saulė…. Ką tai galėtų reikšti, Gintarai?” – sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook” rašė krepšinio žurnalistas Vidas Mačiulis.

Anot V. Mačiulio, „Žalgirio“ fano laidotuvėse dalyvavo ir legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis bei kiti žinomi krepšinio veidai.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad apie G. Červinskio mirtį pranešta praėjusią savaitę.

„Staigi mirtis ištiko buvusį krepšininką, ištikimiausią „Žalgirio” gerbėją, verslininką Gintarą Červinskį. Gal skaudus kauniečių pralaimėjimas Barselonoje paveikė Gintaro širdį, nes rytą po rungtynių, ji nustojo plakusi ir Gintaro dvasia iškeliavo amžinybėn.

Žalgirietis Arvydas Venclovas, sovietų sąjungos moksleivių pirmenybių, jaunimo žaidynių, o su „Žalgirio” vyrų čempionas, dar trečiadienį drauge pietavo, planavo būsimus susitikimus. Jiedu kartu mokėsi Panevėžio sporto mokykloje, kartu studijavo Lietuvos kūno kultūros institute, visada gyveno viename kambaryje. Gintaras ne tik nesiskundė sveikata, bet ir aptarė, kaip rugpjūčio mėnesį jo gimtajame Gelgaudiškyje švęs savo 60-metį.

Kaip ir kasmet vasarą, vėl būtų susitikę 1963-1964 metais gimę krepšininkai Ramūnas Butautas, Šarūnas Marčiulionis, Arvydas Sabonis ir kiti. Dabar jie susirinks – atsisveikinti su nuoširdžiu bičiuliu Gintaru”, – rašė V. Mačiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA