Dariaus ir Girėno stadionui suteikta UEFA 4 kategorija | Kas vyksta Kaune

Dariaus ir Girėno stadionui suteikta UEFA 4 kategorija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pernai spalį atidarytas Dariaus ir Girėno stadionas sulaukė svarbaus įvertinimo: Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) oficialiai suteikė 4 kategoriją, penktadienį pranešė Kauno savivaldybė.

Kaip pažymima savivaldybės pranešime žiniasklaidai, sulaukus šios kategorijos, Kaune galės vykti aukščiausio lygio tarptautinės futbolo rungtynės.

Praėjusį rudenį iš pagrindų rekonstruotą stadioną pirmieji išbandė Vilniaus „Žalgirio” ir Kauno rajono „Hegelmann” klubai. Po pratęsimo pergalę iškovojo ir Lietuvos futbolo federacijos taurę į viršų kėlė sostinės ekipos futbolininkai. Paskutines trejas stipriausio šalies čempionato (A lygos) sezono namų rungtynes čia jau sužaidė ir „Kauno Žalgiris”.

Lapkritį Dariaus ir Girėno stadiono veją patikrino Lietuvos vyrų futbolo rinktinė, Baltijos taurės pusfinalyje tik po atkaklios kovos ir vienuolikos metrų baudinių serijos nusileidusi Islandijos nacionalinei ekipai.

Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas

15 tūkst. aistruolių talpinančios tribūnos šįmet sulauks oficialių Europos futbolo čempionato atrankos rungtynių. Birželio 17-ąją Lietuva namuose žais prieš Bulgariją, o rugsėjo 7 ir 10 dienomis lauks akistatos prieš Juodkalniją ir Serbiją. Spalio 17 d. numatytas susitikimas su Vengrija. Jau šių metų vasarą stadionas galės priimti ir UEFA klubinių turnyrų kovas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad stadiono atidarymo datą ne kartą teko nukelti dėl stadiono įrengimo darbų.

Stadiono rekonstrukciją pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau užpernai sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“, kurios vadovas Juozas Kriaučiūnas įtariamas galimos korupcijos Kauno miesto savivaldybėje byloje. Šioje byloje, įtariama, Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas priėmė 140 tūkst. eurų kyšį iš „Autokaustos“ vadovo.

Stadiono rekonstrukcija, kurios metu objektas iš esmės perstatytas naujai, yra didžiausias visuomeninis Kaune vykdomas „Autokaustos“ projektas. Indeksuotos sutarties vertė, kartu su teniso aikštyno ir požeminės automobilių saugyklos statybomis, Registrų centro duomenimis, siekia kiek daugiau nei 39 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA