Kauno savivaldybė už 50 tūkst. eurų perka du tvarkingus BMW | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė už 50 tūkst. eurų perka du tvarkingus BMW

Savivaldybės anksčiau nuomotas BMW / M. Patašiaus nuotr.

Netrukus tvarkydami reikalus valdininkai po Kauną važinės su apynaujais BMW, kurie priklausys savivaldybei. Metų pradžioje miestas iš vienos Vilniaus įmonės sutarė pirkti du naudotus BMW automobilius. Jais naudotis galės meras, vicemerai, savivaldybės administracijos darbuotojai.

Kaip nurodoma sausio 6 d. Kauno miesto savivaldybės administracijos ir AB „Autoūkis“ sudarytoje viešojo pirkimo sutartyje, kiekvienas bavariškais motorais varomas „530I“ modelio automobilis atsieis po beveik 26 tūkst. eurų. Transporto priemones tiekėjas turi įregistruoti savivaldybės vardu ir pristatyti į kiemą Laisvės alėjoje per mėnesį nuo sutarties pasirašymo.

Perkami 4 durų sedanai su 5 sėdimomis vietomis įskaitant vairuotoją. Automobiliuose sumontuoti 2,0 l darbinio tūrio 185 kW išvystantys benzininiai varikliai, arklius į ratus siunčiantys per automatinę transmisiją. Techninėje specifikacijoje įvardijamas gana konkretus kėbulo ilgis (4800-5100 mm), tarp sąlygų – 3 mėnesių arba 15 tūkst. km ridos garantija.

Transporto priemonės turi būti techniškai tvarkingos, be korozijos, įlenkimų, matomų ar paslėptų defektų, ne didesnės kaip 65 tūkst. km ridos. Komplektuojamos su centriniu užraktu, radijo imtuvu su USB jungtimi ir navigacijos sistema, gamykliniais LED žibintais, vairavimo asistentais, parkavimo sistema, guminiais kilimėliais ir signalizacija.

Kauno savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas Artūras Andriuška „Kas vyksta Kaune“ paaiškino, kad šių metų sausį baigėsi penkerius metus galiojusi dviejų BMW markės automobilių nuomos sutartis ir jie grąžinti nuomininkui. Dėl to, anot A. Andriuškos, priimtas racionalus sprendimas – neišlaidauti naujoms transporto priemonėms, bet organizuoti tų pačių dviejų naudotų geros būklės automobilių pirkimą.

„Jie priskirti Bendrųjų reikalų skyriui. Automobiliais turi teisę naudotis meras, vicemerai, administracijos direktorius, direktoriaus pavaduotojai ir kiti darbuotojai“, – sakė Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas, pažymėjęs, kad iš viešai skelbiamo tarnybinių automobilių sąrašo planuojama pripažinti netinkamu naudoti vieną automobilį.

Beje, minėtame sąraše išvardyti 34 automobiliai, tačiau sausio 1 d. „Regitros“ duomenimis, savivaldybės administracijai išvis priklauso 63 transporto priemonės: 49 proc. jų dyzelinės, 22 proc. – benzininės, 29 proc. degalų tipas nenurodytas. Autoparko vidutinis amžius siekia 9 metus.

Pasak A. Andriuškos, savivaldybės internetiniame puslapyje skelbiamas tarnybinių automobilių sąrašas su 34 transporto priemonėmis yra tikslus. Kiti automobiliai, įregistruoti Kauno miesto savivaldybės administracijos vardu, panaudos ar patikėjimo teise perduoti valdyti savivaldybės įstaigoms.

„Savivaldybės tarnybiniai automobiliai naudojami savivaldybės darbuotojų tarnybinėms užduotims ir priskirtoms funkcijoms atlikti. Tai matoma iš viešai skelbiamo tarnybinių automobilių sąrašo ir jų priskyrimo asmeniui ar padaliniui. Pavyzdžiui, Bendrųjų reikalų skyriui priskirti tarnybiniai automobiliai naudojami bendroms savivaldybės vadovų ir darbuotojų reikmėms. Seniūnijoms priskirtais tarnybiniais automobiliais naudojasi seniūnijų darbuotojai jų tiesioginėms darbinėms funkcijoms atlikti“, – dėstė Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas.

Jis patikslino, kad kiekvieno automobilio nuvažiuojamas atstumas, priklausomai nuo poreikio, yra skirtingas. Vidutiniškai per metus įveikiama nuo 3500 iki 12 000 km.

A. Andriuškos minėta ankstesnė BMW nuomos sutartis su AB „Autoūkis“ buvo pasirašyta 2017-ųjų rugpjūtį. Už penkerių metų nuomą su techniniu aptarnavimu ir draudimu miestas bendrovei atseikėjo virš 95 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA