Tunelio gatvėje greičio mėgėjus tramdys vidutinio greičio matavimo zona | Kas vyksta Kaune

Tunelio gatvėje greičio mėgėjus tramdys vidutinio greičio matavimo zona

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės sumanymas mieste įrengti pirmą vidutinio greičio matuoklį juda pirmyn. Prieš kelis mėnesius paskelbus apie viešojo pirkimo konkursą, jau surastas įrangos tiekėjas – remiantis sutartimi, matuoklis turėtų būti sumontuotas iki kovo pirmos pusės.

Centrinės viešųjų pirkimų informacinės sistemos duomenimis, Tado Metelionio atstovaujama Kauno savivaldybės administracija sutartį dėl vidutinio greičio matavimo sistemos įsigijimo ir montavimo su UAB „Fima“ pasirašė pernai lapkričio 11 d.

Sutarties vertė su PVM – beveik 42 570 eurų. Už šią sumą „Fima“ įsipareigojo sumontuoti du komplektus vidutinio greičio matavimo sistemos postų ir įdiegti programinę įrangą su licencijomis ne mažiau kaip trims vidutinio greičio ruožams.

Kaip nurodoma pirkimo dokumentuose, vidutinio greičio matavimo ruožas tęsis Tunelio gatve nuo Žuvinto gatvės iki Girstupio gatvės sankryžos.

Techninėje specifikacijoje paaiškinama, kad sistemos veikimas pagrįstas automatinio numerių atpažinimo kameromis, kurios montuojamos ruožo pradžioje ir pabaigoje bei fiksuoja transporto priemones. Automobiliui pravažiavus postą nustatomas įvažiavimo ir išvažiavimo iš ruožo laikas, paskaičiuojamas vidutinis greitis ruože, užfiksuojami pažeidimui nustatyti ir įforminti būtini duomenys.

Tiekėjas taip pat turės užtikrinti matavimo duomenų integravimą į Administracinių nusižengimų registrą, atlikti prietaisų metrologinę patikrą. „Fima“ sistemą turi įdiegti per keturis mėnesius nuo sutarties pasirašymo.

Kaip naujienų agentūrai BNS pernai rugsėjį nurodė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius, toks vidutinio greičio matuoklis bus pirmas mieste. Tunelio gatvė jam parinkta, nes savivaldybės duomenys rodo, jog čia „vairuotojai nevengia viršyti leistino greičio“.

Tai pagrindžia skaudžios per pastarąjį penkmetį čia įvykusios avarijos. Prieš pat naujuosius metus, 2022-ųjų gruodžio 30 d. į stulpą Tunelio gatvėje įsirėžus „BMW“, žuvo 19-metė mergina. Kone toje pačioje vietoje 2017-ųjų kovą stulpo tvirtumą išbandžius „Mercedes-Benz“, du žmonės atsidūrė ligoninėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA