Muziejuje – dvi naujos parodos: M. Maziliausko „Mokykla” ir R. Motekūnienės „Porceliano pasaka” | Kas vyksta Kaune

Muziejuje – dvi naujos parodos: M. Maziliausko „Mokykla” ir R. Motekūnienės „Porceliano pasaka”

Lietuvos švietimo istorijos muziejus./ R. Tenio nuotr.

Nuo lapkričio 23 d., trečiadienio, Lietuvos švietimo istorijos muziejuje bus eksponuojama Manto Maziliausko kūrybos veiksmas-paroda „Mokykla“ ir pristatoma Ramunės Motekūnienės kolekcinių porceliano puodelių paroda „Porceliano pasaka“.

Mantas Maziliauskas  tapytojas, skulptorius, architektas, visuomenės veikėjas. Jo parodos sukuria netikėtą, įspūdingą erdvės pojūtį. Tai žiūrovo žvilgsnį ir kūną, judėjimą ir visus pojūčius įtraukiantis nuotykis, kuriame naujai išgyvenama galerijos erdvė. Autoriui labai svarbi medžio prigimtis, todėl jo instaliacijose gausu žmogaus ir miško, kūno ir medžio simbolikos.

M. Maziliauskas./ Organizatorių nuotr.

Parodoje „Mokykla“ eksponuojami objektai sudaryti iš šviesos ir erdvės formų kuria asociacijas į tikrąjį švietimą, kurio nereikėtų sieti su fizine institucija. Autorius kviečia atsigręžti į tikrąją šviesos sklidiną erdvę, saulės atskleidžiamą skulptūriškiausią daiktų pavidalą.

Inspiruotas praėjusių karantinų suvaržymų, veiklų persikėlimo į virtualias erdves, M. Maziliauskas oponuoja visuomenės patirtiems išgyvenimams ir pristato ne griežtą pasirodymą, o atvirą kūrybos veiksmą, sutartinę vietą, kurioje sulig kiekvienu žmogumi gali atsiverti nauji matymai. Parodos objektai be pavadinimų, tai – galimybė išgyventi kūrinį ir parodą asmeniškai.

Ramunė Motekūnienė – kūrybiška plaukų stilistė, grožio salono savininkė, buvusi šokėja, trijų vaikų mama visuomet turėjo potraukį grožiui ir estetikai. Jos puikus stiliaus jausmas atsispindi ne tik profesiniuose darbuose, bet ir asmeniniame gyvenime. Ši porceliano paroda – tai dar vienas Ramunės sprendimas pasidalinti su pasauliu savo meile grožiui.

Art deco salone, šalia porceliano puodelių, parodos veiks išskirtinių rankų darbo porceliano kūrinių mugė, muziejaus knygynėlyje savo savininko lauks prasmingos knygos, lietuvių kūrėjų produkcija – mediniai stalo žaidimai, kvapai, papuošalai ir daug kitų dovanų idėjų.

Manto Maziliausko kūrybos veiksmo-parodos atidarymas vyks lapkričio 23 d. 17.30 val., o Ramunės Motekūnienės kolekcinių porceliano puodelių parodos atidarymas vyks lapkričio 23 d. 18 val. Lietuvos švietimo istorijos muziejuje (Vytauto pr. 52).

Šios parodos bus eksponuojamos iki 2023 m. sausio 23 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA