Teisėsauga atskleidė mirtino išpuolio Kaune motyvą: įtariamasis galėjo sirgti psichine liga | Kas vyksta Kaune

Teisėsauga atskleidė mirtino išpuolio Kaune motyvą: įtariamasis galėjo sirgti psichine liga

Lrytas.lt / G. Bitvinsko nuotr.

Dėl pirmadienio vakarą Kaune įvykusios tragedijos, kurios metu vienas asmuo buvo nužudytas, kitas – sužeistas, o įtariamasis, manoma, nusižudė, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl nužudymo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo, taip pat dėl įtariamojo mirties priežasties nustatymo. Teisėsaugos turimi pirminiai duomenys rodo, kad įtariamasis galėjo sirgti psichine liga, o išpuolio motyvai – šeimyniniai nesutarimai dėl turtinių palikimų.

Bylos duomenimis, pirmadienio pavakarę Kaune, Lakūnų pl., lengvajam automobiliui išvažiuojant iš gyvenamojo namo kiemo, prie automobilio pribėgo įtariamasis Egidijus Daravičius ir pradėjo šaudyti į vairuotoją – krūtinės bei kaklo sritis, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Viena iš kulkų pataikė į keleivio vietoje sėdėjusios įtariamojo pamotės J. D. ranką. Ji po įvykio buvo išvežta į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių. Pavojus moters gyvybei negresia.

Anot Prokuratūros, šiuo metu intensyviai atliekami visi būtini ikiteisminio tyrimo ir proceso veiksmai, vykdomos nukentėjusiosios, liudytojų, kitų asmenų, galinčių suteikti tyrimui reikšmingų duomenų, apklausos, renkama visa kita tyrimui svarbi informacija.

Pagrindinis tiriamas motyvas, dėl ko galėjo būti įvykdytas kraupus nusikaltimas – šeimyniniai nesutarimai dėl turtinių palikimų.

Tyrimo metu nustatyta, kad įtariamojo E. Daravičiaus naudotas pistoletas „Glock“ buvo laikomas nelegaliai. Taip pat turimi pirminiai duomenys rodo, kad įtariamasis turėjo psichikos ligų.

Netoli įvykio vietos paliktame įtariamojo automobilyje buvo rasta daug įvairių daiktų, kas patvirtino tyrimo metu gautus duomenis, jog E. Daravičius paskutiniu metu gyveno automobilyje. Įtariamasis jau iš anksčiau žinomas teisėsaugai, daugiausiai – dėl vagysčių.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA