A. Sabonis ir V. Makūnas – LSU garbės daktarai | Kas vyksta Kaune

A. Sabonis ir V. Makūnas – LSU garbės daktarai

LSU nuotr.

Penktadienį Lietuvos sporto universitete (LSU) įvyko iškilminga garbės daktarų inauguracija, kurios metu regalijos buvo įteiktos legendiniam krepšininkui Arvydui Romui Saboniui ir Kauno rajono merui Valerijui Makūnui.

Kaip skelbiama LSU pranešime žiniasklaidai, universiteto senato sprendimą perskaitė ir garbės daktarų regalijas įteikė LSU sporto ir partnerystės prorektorius Vidas Bružas bei studijų prorektorė Jūratė Požėrienė.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo garbingi svečiai, tarp kurių LSU alumnai – legendinis krepšinio treneris Vladas Garastas ir olimpinis, pasaulio bei Europos čempionas, buvęs disko metikas Virgilijus Alekna.

57-erių A. Sabonio biografija įspūdinga – Lietuvos krepšinio legenda per karjerą tapo olimpiniu, pasaulio ir Europos čempionu. Vidurio puolėjas taip pat rungtyniavo Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), o 2004-aisiais, vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, A. Sabonis tapo naudingiausiu Eurolygos krepšininku.

Vėliau A. Sabonis nuo krepšinio nesitraukė. 2011-ųjų spalį jis buvo išrinktas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentu ir organizacijai vadovavo dvi kadencijas – iki 2021-ųjų rudens. 2010 metais A. Sabonis buvo išrinktas į FIBA šlovės muziejų, o 2011 metais papildė NBA šlovės muziejaus gretas.

„Universiteto atstovai palaikė ir nusprendė, kad esu to vertas. Tai yra praeities darbų įvertinimas ir dėl to prieštarauti negalėjau“, – nedaugžodžiavo A. Sabonis.

66-erių V. Makūnas 1977 metais baigė tuometį Kūno kultūros institutą (dabar – LSU) ir iki pat veiklos Kauno rajono savivaldybėje pradžios dirbo švietimo sistemoje. 2007 metais V. Makūnas buvo išrinktas Kauno rajono savivaldybės meru.

LSU garbės daktaro vardas V. Makūnui suteiktas už naujų švietimo idėjų propagavimą ir įgyvendinimą rajono mokymo ir ugdymo įstaigose, už nuolatinį Kauno rajono savivaldybės bendradarbiavimą ir visokeriopą paramą LSU skleidžiant gerąją patirtį apie universiteto veiklas bei organizuojant studentų pedagogines praktikas.

„Tai labai garbingas įvertinimas ir, suprantama, įpareigojimas. Iš tikrųjų tai yra visos mano komandos ir mūsų bendruomenės pastangų, nukreiptų į sportą, laimėjimas. Neabejoju, kad visa mūsų infrastruktūra ne tik Kaune, bet ir Kauno rajone gerėja, todėl dabar turime tai, apie ką anksčiau galėdavome tik pasvajoti“, – pranešime cituojamas V. Makūnas.

Universiteto rektorės Dianos Rėklaitienės teigimu, A. Sabonis ir V. Makūnas deda dideles pastangas populiarinant sportą ir sveiką gyvenseną. Dėl šios priežasties šioms asmenybėms buvo suteikti LSU garbės daktarų vardai.

„Garbės daktarų vertybės ir nuveikti darbai turi atitikti mūsų universiteto vertybes. Kadangi mūsų pagrindinės puoselėjamos sritys yra sportas ir fizinis aktyvumas bei to sklaida visuomenei, abi šios asmenybės svariai prisideda puoselėjant šias tradicijas. A. Sabonis ir V. Makūnas – asmenybės, kurios tai liudija savo darbais“, – teigė D. Rėklaitienė.

A. Sabonis ir V. Makūnas prisijungė prie kitų LSU garbės daktarų – legendinio krepšininko Modesto Paulausko, atletinio rengimo Lietuvoje pradininko Aleksandro Kosausko, buvusio LKF prezidento, krepšinio trenerio Vlado Garasto, buvusio LTOK prezidento Artūro Poviliūno, buvusio Lietuvos Respublikos prezidento Valdo Adamkaus ir kitų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA