Atskleista Kauno Kalėdų eglės įžiebimo data | Kas vyksta Kaune

Atskleista Kauno Kalėdų eglės įžiebimo data

2021-ųjų Kauno eglės įžiebimas / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė naujienų portalui antradienį įvardijo, kada vyks kalėdinės eglutės įžiebimo renginys. Nors įprastai ši šventė būdavo organizuojama šeštadienį, šiemet įžiebimo datą pakoregavo paskutinis didysis „Kaunas 2022“ trilogijos finalas.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ antradienio popietę nurodė savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, šiais metais Kalėdų eglutės įžiebimo šventė vyks penktadienį, lapkričio 25 d., nes lapkričio 26 d. suplanuotas Europos kultūros sostinės trečiasis uždarymo renginys.

Primename, kad Kauno eglutę tema „Žvaigždžių takai“ šiemet puoš menininkės Jolantos Šmidtienės vadovaujama „Tekstilininkų ir dailininkų gildija“. Galimybė pratęsti sutartį numatyta pernai, Kalėdų eglės ir Rotušės aikštės papuošimams numatyta identiška kaip 2021 m. suma – 160 tūkst. eurų.

„Eglutės konkurse aš pasiūliau dvi idėjas, kurios buvo labai skirtingos. Iš tų dviejų savivaldybė rinkosi vieną. Nuostatose buvo parašyta, kad sutartį įmanoma pratęsti antriems metams su kita idėja. Aš labai norėčiau ją įgyvendinti, nes, ko gero, troškau jau šiemet įgyvendinti, bet komisijai, savivaldybei šilumos norėjosi daugiau, tad toks ir sprendimas“, – pernai naujienų portalui komentavo J. Šmidtienė.

Ji prie Kauno Kalėdų eglės ir visos aikštės papuošimo dirba daugiau kaip dešimtmetį – nuo 2009-ųjų metų. Per visą šį laikotarpį J. Šmidtienė nebuvo pakviesta puošti tik 2017-ųjų metų eglutės, tąkart dekoravimas patikėtas bendrovei „Medusa Concert“.

Tuo metu paskutinysis Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos veiksmas „Sutartis“ vyks lapkričio 26-27 dienomis. Kaip skelbta anksčiau, masišką muzikos ir teatro pasirodymą su operos, elektronikos, džiazo ir čiurlioniškų motyvų elementais kurs daugiau kaip 150 atlikėjų, aktorių ir šokėjų.

Daugiau apie „Sutartį“ skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA