Vasarą uždarys Ąžuolyno atidarymas: šviesos instaliacijos, kinas ir šokantys fontanai | Kas vyksta Kaune

Vasarą uždarys Ąžuolyno atidarymas: šviesos instaliacijos, kinas ir šokantys fontanai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno išskirtinumu ir pasididžiavimu laikomas Ąžuolynas po pusantrų metų trukusios rekonstrukcijos oficialiai atveriamas visuomenei. Rugpjūčio 27-osios vakarą kauniečiai kviečiami iš naujo atrasti šią unikalią vietą nemokamame renginyje. Žalioje oazėje lankytojų lauks pramogos, kūrybinės dirbtuvės, o sutemus – šviesų instaliacijos bei lauko kinas.

Ypatingas vakaras po ąžuolais

Kaip skelbiama Kauno savivaldybės pranešime, didžiausias Europoje miesto teritorijoje esantis ąžuolynas atsinaujino, tačiau išsaugojo savitumą. Kauniečiai kviečiami atrasti mišką mieste ir patirti šią erdvę šventiniame atidarymo renginyje kitą šeštadienį.

Veiklos startuos 18 valandą. Ekskursijas rengsiantys gidai kauniečiams ir visiems svečiams vaizdžiai pasakos apie šį unikalų mišką mieste, o jį patirti visi šventės dalyviai galės specialiame orientavimosi žaidime.

Gamtos mylėtojų ir mažųjų tyrinėtojų smalsumui patenkinti – galimybė iš arti apžiūrėti vabzdžių namelius bei jų gyventojus. Savo kūrybiškumą visi norintieji galės išreikšti kreidelėmis piešdami pagrindiniame take. Į pagalbą jiems stos ir profesionalūs menininkai.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ruošia knygų mainyklą, skirtukų gaminimo dirbtuves ir lavinamuosius žaidimus. Moksleivių techninės kūrybos centras kvies sukurti savo aitvarą ir išbandyti interaktyvias veiklas – spalvų magijos eksperimentus, fizikos labirintą. Išbandyti jogos bei kalanetikos treniruotes gryname ore lankytojus kvies nemokamų treniruočių projektas „Judėk sveikai“.

Atvykimas – nuo Parodos kalno

Organizatoriai siekia pristatyti Ąžuolyną kiek kitokiu, nekasdienišku kampu, todėl ir renginio laikas pasirinktas neatsitiktinai. Vakarinėje dalyje, nuo 21 val., lankytojus stebins šviesų instaliacijos bei fotografijų projekcijos. Jomis nušvis šalia įėjimo į mišką esantys ąžuolai.

Prožektoriai išryškins ir vieną iš Ąžuolyno simbolių – skulptūrą „Stumbras“ bei erdvę aplink ją. Temstant, į tankmę vaizdu bei garsu žiūrovus vilios audiovizualinė instaliacija ant medžių „Skambantys raštai“. Dėmesį prikaustys ir kiek neįprastas reginys Ąžuolyne – šokantys fontanai.

Esant palankioms oro sąlygoms, nuo 22 val. prasidės kino seansas po atviru dangumi. Kviesdami patogiai įsitaisyti priešais lauko ekraną, organizatoriai ruošia sėdmaišius, tačiau prašo ir pačių žiūrovų pasirūpinti pledais bei užkandžiais vakaro filmui.

Vydūno alėjoje ir Radvilėnų plente tęsiami intensyvūs remonto darbai, todėl iš šitų pusių susisiekimas vis dar gana komplikuotas. Į atidarymo šventę kauniečiai kviečiami atvykti nuo Parodos kalno, atnaujinama Sporto gatvės aikšte, pro S. Dariaus ir S. Girėno paminklą.

Išsamią renginio programą rasite čia.

Išsaugojęs didžiąsias vertybes

„Šalia atnaujintų miesto parkų ir kitų žalių erdvių pagaliau turime tikrą desertą, kuris patiks kiekvienam kauniečiui. Ąžuolynas yra šventa vieta – tai, kuo kiekvienas turime didžiuotis. Bet vien grožėtis juo neužtenka – reikia pasirūpinti, kad tie ilgaamžiai ąžuolai dar ilgus šimtmečius žaliuotų mūsų anūkams ir tolesnėms ateities kartoms.

Kai kas labai mėgsta daug kalbėti apie gamtos saugojimą, puoselėjimą, o mūsų miestas ima ir daro konkrečius darbus, nes vien žodžiais – nieko nepasieksi. Aukščiausio lygio profesionalai dirbo prie šio projekto ir dabar atėjo laikas pasidžiaugti jo rezultatais. Kviečiu visus kauniečius į Ąžuolyno atidarymą. Mėgaukimės poilsiu ar aktyviu laisvalaikiu šioje išskirtinėje Kauno erdvėje“, – kviečia meras Visvaldas Matijošaitis.

Ąžuolynas – į nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą bei Europos saugomų teritorijų tinklą „Natura 2000“ įtrauktas objektas. Viena didžiausių jo vertybių – augmenija ir gyvūnija. Dėl to rekonstrukcijos darbai organizuoti itin atsakingai.

Su ekspertų dendrologų priežiūra parke atnaujinta esamų takų danga. Įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra. Suformuota 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų pėstiesiems bei kilometrą besidriekiantis kelias dviračiams. Pastatyti du nauji, savaime išsivalantys automatiniai tualetai. Jaukius pasivaikščiojimus vakarais užtikrina šiuolaikiškas, ekonomiškesnis apšvietimas.

Dar viena naujovė – pažintinis takas. Vaikštant galima sužinoti apie čia sutinkamą augmeniją, gyvūnus bei vabzdžius. Tarp jų – ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytas Niūriaspalvis auksavabalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA