R. Meilutytė – pasaulio čempionė! | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė – pasaulio čempionė!

DELFI, Kas vyksta Kaune inf. 2022/06/25 19:22
Rūta Meilutytė antrajame pusfinalio plaukime / DELFI nuotr.

Šeštadienį vykusiame moterų 50 m plaukimo krūtine finale 25-erių lietuvė Rūta Meilutytė užėmė pirmąją vietą. Penktame takelyje plaukusi kaunietė nuotolį įveikė per 29,7 sek. ir iškovojo aukso medalį. Paskutinį kartą aukščiausios prabos pasaulio čempionato apdovanojimu R. Meilutytė pasipuošė 2013 m.

Antrąją vietą tarp aštuonių finalo dalyvių užėmė italė Benedetta Pilato (29,8 sek.), trečia finišavo ir bronza pasipuošė Pietų Afrikos Respublikos atstovė Lara van Niekerk (29,9 sek.).

Moterų 50 m krūtine finalinio plaukimo rezultatai / FINA nuotr.

Tuoj po finišo pakalbinta kaunietė sunkiai rinko žodžius. Plaukikė sakė, kad labai savimi didžiuojasi ir yra laiminga. Po ilgos pertraukos į plaukimo olimpą sugrįžusi R. Meilutytė savo nuotaiką įvardijo efektingai: „TAIP!“

Kaip primena „Delfi“, šios rungties pusfinalyje R. Meilutytė buvo antra. Tuomet atstumą ji įveikė per 29,97 sek., taip pagerindama ir asmeninį šio sezono rekordą.

Atrankos varžybose R. Meilutytė distanciją nuplaukė per 31,02 sek. ir į pusfinalį pateko tik dėl palankiai susiklosčiusių aplinkybių. Į 16 vietą lietuvė pakilo po italės Ariannos Castiglioni diskvalifikacijos.

Į elitinių pasaulio plaukikų gretas įspūdingai sugrįžusi 2012-ųjų olimpinė čempionė yra vienintelė Lietuvos sportininkė, iškovojusi medalį šiame pasaulio čempionate. Savo mėgstamoje 100 m plaukimo krūtine rungtyje R. Meilutytė pasipuošė bronza.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA