Skaitytojas: koks keistas statinys kyla judrioje Kauno sankryžoje? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas: koks keistas statinys kyla judrioje Kauno sankryžoje?

Skaitytojo nuotr.

Penktadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo Steigiamojo Seimo aikštėje, greta Gimnazijos ir Šv. Gertrūdos gatvių sankryžos statomą neįprastą konstrukciją. Aiškėja, kad čia ruošiamasi vienam „ConTempo“ festivalio spektaklių, kuris specialioje uždaroje scenoje bus rodomas visą rugpjūtį.

„Birštono sankryžoj aikštėj kyla kažkoks keistas statinys“, – apie 14 val. veiksmą Steigiamojo Seimo aikštėje, prie judrios Kauno centro sankryžos įamžino kaunietis.

Prieš dvi savaites įvykęs trumpas „Kas vyksta Kaune“ pašnekesys su „ConTempo“ vadove Gintare Masteikaite, kuriame paminėta ši vieta, įvedė prielaidą, kad aikštėje ruošiamasi vienam scenos menų festivalio spektaklių.

Šį spėjimą patvirtino „ConTempo“ komunikacijos vadovė Agnė Tuskevičiūtė, naujienų portalui nurodžiusi, kad Steigiamojo Seimo aikštėje statoma konstrukcija skirta Boris Gibé metafiziniam cirko ir šokio spektakliui „L’absolu“.

Kaip skelbia „ConTempo“, pasirodymas vyks 12 m aukščio metalinėje konstrukcijoje „Silo“ su specialiomis vietomis žiūrovams. Spektaklio, kurį sudarys akrobatikos, muzikos ir optinių iliuzijų elementai, premjera Kaune įvyks kitą savaitę, rugpjūčio 3-iosios vakarą.

Iš viso Steigiamojo Seimo aikštėje rugpjūtį „L’absolu“ suplanuota parodyti 15 kartų. B. Gibé yra egzistencializmo filosofijos įkvėptas prancūzų akrobatas, nuo 2004 m. dirbantis su savo įkurta šiuolaikinio šokio ir cirko trupe „Les Choses de Rien“.

Ekskursija Eiguliuose „Einu pirkti pieno“

Primename, kad „ConTempo“ startą Kaune pažymėjo šokio ekskursija po Eigulius „Einu pirkti pieno“. Daugiau apie šį kvaziedukacinį meno vyksmą skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA