Pradėtas tvarkyti vienas iš pėsčiųjų viadukų Tunelio gatvėje | Kas vyksta Kaune

Pradėtas tvarkyti vienas iš pėsčiųjų viadukų Tunelio gatvėje

Viadukas Tunelio gatvėje

Bent keletą kartų portalui „Kas vyksta Kaune” atkreipus visuomenės bei miesto valdžios dėmesį į žadėtus suremontuoti (pabaigtuvės buvo suplanuotos 2021-aisiais) du apleistus viadukus per geležinkelį, Tunelio gatvėje, viename iš jų prieš Jonines pradėti realūs darbai. Nors savivaldybės paaiškinime po publikacijos buvo teigiama, kad viadukai bus atnaujinami, nenurodant, kada tai vyks.

„Toliau nuo geležinkelio stoties esantis viadukas – labai prastos būklės. Tai svarbi susisiekimo jungtis pėstiesiems tarp Ąžuolyno ir Aukštųjų Šančių. Išardę senąjį, jo vietoje pastatysime naują. Taip pat įrengsime papildomus laiptus tarp Tunelio gatvės ir geležinkelio bėgių. Dėl to bus panaikinta vieno lygio pėsčiųjų perėja per Tunelio gatvę.

Drauge su naujo viaduko statybomis bus atnaujinti ir laiptai – tiek į Perkūno alėją, tiek ir vedantys Vievio gatvės link. Pėsčiųjų viaduko rekonstrukcija truks iki kitų metų pabaigos”, – apie tai, kas vyksta ant viaduko ir greta jo pasakojo Aloyzas Pakalniškis, Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Savivaldybė dar praneša, kad šiuo metu iš pagrindų tvarkomos ir Tunelio bei K. Baršausko gatvės. Nuo Geležinkelio stoties iki vadinamosios VI forto žiedinės sankryžos tiesiamas naujas daugiau kaip 3 km ilgio dviračių takas. Tuo pačiu dar šiemet bus atnaujinti ir šaligatviai.

Kelininkai pradėjo darbuotis ir nuo kalno, Ąžuolyno pakraščiu nutiestame Radvilėnų plente. Čia bus įgyvendintas ne tik suplanuotas kapitalinis gatvės sutvarkymas, bet pagaliau atsiras ir svarbi naujovė pėstiesiems – šaligatvis nuo Zoologijos sodo iki pat Tunelio gatvės. Tuo pačiu numatyta patiesti naujas pralaidas upeliui, sutvarkyti lietaus nuotekų tinklus. Tad tiek Radvilėnų plentu, tiek kitomis greta jo dabar atnaujinamomis gatvėmis važiuojančio transporto vairuotojai turi ypač atidžiai sekti laikinuosius kelio ženklus ir laikytis nurodymų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA