Savaitgalį Kauną drebins tradicinės „Baikerių naktys” | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kauną drebins tradicinės „Baikerių naktys”

Baikerių naktys / Organizatorių nuotr.

Šį savaitgalį, gegužės 27 – 29 d., Kaune jau tryliktąjį kartą griaudės vienas didžiausių Lietuvoje motociklų sporto ir pramogų festivalis „Baikerių naktys“.

Baikerių naktys / Organizatorių nuotr.

Po trijų metų pertraukos dėl pandemijos sukeltų apribojimų, šiemet renginys grįžta su dar didesne jėga, dar galingesniu garsu ir dar spalvingesne programa.

Pirmą kartą mūsų šalies istorijoje festivalis „Baikerių naktys“ yra įtrauktas į pasaulinės motociklininkų federacijos (pranc. FIM, Fédération Internationale de Motocyclisme) kalendorių, taip užsitikrindamas tarptautinio renginio statusą.

Šiai federacijai, įkurtai dar 1904 m., priklauso 111 narių ir ji ne tik organizuoja motociklų lenktynes, bet ir kuruoja bei skatina mototurizmą visame pasaulyje.

Baikerių naktys / Organizatorių nuotr.

„Baikerių naktys” – tai pirmas Lietuvoje organizuojamas renginys, priskirtas FIM World Touring Challenge kategorijai, tad be ištikimų dalyvių iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos ir Lenkijos – šiemet laukiama svečių iš Portugalijos, Graikijos, Italijos, Čekijos ir Skandinavijos.

Festivalį organizuoja Kauno baikerių klubai „Steely Pegasus MC“ ir „Forever Free MCC”.

Tradiciškai paskutinį gegužės savaitgalį organizuojamas renginys jau seniai yra tapęs vienu ryškiausių visų Lietuvos baikerių pavasario įvykiu, kasmet sutraukiantis minias plieninių žirgų savininkų, gerbėjų ir žiūrovų.

Festivalis vyksta Kauno rajone, įstabios gamtos prieglobstyje pasislėpusiuose Jadagoniuose. Puoselėjantis tikras laisvės, stiprybės ir brolybės vertybes, renginys kasmet plečia savo auditoriją ir yra tapęs tikru įkvėpimu šaltiniu ne vienam jaunosios kartos baikeriui.

Baikerių naktys / Organizatorių nuotr.

Per daugiau kaip dešimtmetį didžiojoje „Baikerių naktų“ scenoje yra pasirodę bene visi geriausi Lietuvos roko atstovai – tai Povilas Meškėla ir „Rojaus Tūzai“, „Thundertale“, „Katedra“, „Poliarizuoti stiklai“ ir daugelis kitų puikių roko grupių.

2012 m. „Baikerių naktyse“ savo vienintelį pasirodymą Lietuvoje yra surengusi ir progresyvaus metalo grupė iš Danijos „Royal Hunt“.

Šiemet šventė vyks visą savaitgalį, tad visi neabejingi riaumojančių plieninių žirgų variklių gausmui, laukiami jau penktadienio vakarą – čia bus deginami laužai, koncertuos publikos numylėtiniai – roko grupė „Tyčia“.

Šeštadienį ryte organizuojamas pažintinis Enduro ralis miško takais, aplankant partizanų slėptuves, paukščių stebėjimo bokštą, šaltinius ir kitas slapčiausias Kauno apylinkių vietas.

Dienos metu vyks naujausių motociklų modelių pristatymai ir demonstraciniai važiavimai, kurių metu bus galima laimėti ypatingą prizą – motociklą „CFMOTO 250 MK“.

Šventės dalyviai taip pat turės galimybę varžytis smagiuose „Miss Biker“, „Miss Tattoo“ bei „Baikerio barzdos“ konkursuose ir tapti tikromis „Baikerių naktų“ žvaigždėmis.

Vakarinėje programoje scenoje matysime ugningas 2021 m. „X faktorius“ finalininkes – merginų roko grupę „Bloom“. Taip pat prieš keletą metų projekte „Lietuvos balsas“ žiūrovų širdis pavergusį dainininką iš Latvijos Janį Dregerį.

Renginio programa

Gegužės 27 d. (penktadienis):
17:00 – vartai atsidaro;
20:00 – grupės „Tyčia“ koncertas, diskoteka, laužai iki ryto.

Gegužės 28 d. (šeštadienis):
09:00 – pažintinio moto ralio startas;
10:00 – naujausių motociklų Honda, Indian, Gasgas, BMW pristatymai, demo važiavimai, dažasvydžio turnyras, Enduro šou, dresuotų šunų pasirodymas;
17:00 – bendra visų dalyvių foto, sveikinimo žodis, „Miss Biker” rinkimai, garsiausio motociklo konkursas, „Miss Tattoo” ir „Baikerio Barzdos” rinkimai;
20:00 – merginų grupės „Bloom” koncertas;
22:00 – Janis Dregeris (Latvija) ir didžėjų pasirodymai.

Gegužės 29 d. (sekmadienis):
13:00 – vartai užsidaro, festivalio uždarymas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA