Gautas leidimas statyboms legendinio Kauno „Merkurijaus“ vietoje | Kas vyksta Kaune

Gautas leidimas statyboms legendinio Kauno „Merkurijaus“ vietoje

Organizatorių nuotr.

Komercinio nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovė „Baltic RED“ praneša gavusi leidimą pradėti statybas Kauno Laisvės alėjoje, buvusios parduotuvės „Merkurijus“ vietoje. Statybos darbus numatoma pradėti trečiąjį šių metų ketvirtį, įvykdžius netrukus prasidėsiantį rangos konkursą ir pasirinkus generalinį rangovą statybų darbams atlikti.

Įgyvendinus projektą, vietoje kauniečiams ir miesto svečiams gerai žinomos buvusios „Merkurijaus“ parduotuvės iškils daugiafunkcis 30.000 kvadratinių metrų ploto trijų korpusų pastatų kompleksas. Statybos bus vykdomos pagal 2008 m. legendinio Kauno architekto Algimanto Kančo parengtą projektą, adaptavus jį pagal dabartinius techninius reikalavimus ir rinkos poreikius.

Pasak buvusį „Merkurijų“ įsigijusios „Litvaldos“ įmonių grupės ir jai priklausančios nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltic RED“ atstovės Ievos Goštautaitės-Gedutės, naujasis verslo, paslaugų ir gyvenamųjų patalpų kompleksas suprojektuotas taip, kad maksimaliai atitiktų pasaulines tendencijas, verslo bendruomenės ir miesto gyventojų poreikius, rašoma „Baltic RED” pranešime žiniasklaidai.

„Neabejojame, kad įsikūręs centrinėje miesto dalyje, turintis išplėtotą infrastruktūrą, išsiskiriantis nauja prekybos, pramogų ir paslaugų centro koncepcija, moderniais ir tvariais technologiniais sprendimais, galintis patenkinti kompleksinius šiuolaikinio žmogaus poreikius dirbti ir pramogauti miesto centre, naujasis pastatų kompleksas taps Kauno Laisvės alėjos traukos centru. Projekto erdves planuoja kelios gerai žinomų architektų ir dizainerių komandos, tad tiek pastato vidus, tiek jo išorės architektūrinė koncepcija bus integralūs, išlaikys architektūrinę dermę su aplinkiniais pastatais“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Naujasis pastatų kompleksas bus daugiafunkcis. Skelbiama, kad čia įsikurs pirmoji Kaune beveik 1.000 kvadratinių metrų gastronomijos erdvė (angl. food hall), kurioje platų gėrimų ir patiekalų asortimentą siūlys daugiau kaip 20 operatorių.

Daugiafunkcis kompleksas „Merkurijus“ vietoje / Organizatorių nuotr.

Gastronomijos erdvė – tai konceptualių, Lietuvoje ir užsienyje plėtojamų gastronominių ir mažmeninės prekybos objektų rinkinys, o jos tikslinis klientas – kokybiškas paslaugas vertinantis žmogus, norintis greitai pavalgyti ar įsigyti unikalių gastronomų kuriamų produktų.

Tikimasi, kad gastronomijos erdvė atitiks ne tik skubančių ar greta biuruose dirbančių žmonių poreikius, tačiau ir trauks jaukiai praleisti vakarą, juolab kad gastronomijos erdvėje įsikūrę operatoriai siūlys įvairius pomėgius atliepiantį meniu – nuo daugelio mėgstamų mėsainių iki jaukios vyninės delikatesų.

Atskirose pirmojo aukšto patalpose įsikurs skirtingas pasaulio šalis reprezentuojantys restoranai, kurie iki šiol veikė tik Vilniuje arba dar tik ruošiasi žengti į Lietuvą, todėl lankytojai galės leistis į gastronominę kelionę nuo Singapūro iki Belgijos. Išplėtota maisto operatorių pasiūla – nuo stilingų greitojo maisto erdvių iki prabangių restoranų – bus tinkama skirtingo amžiaus, interesų ir pomėgių žmonėms.

Antrame pastatų komplekso aukšte veiks konferencijų, renginių, kultūros, meno ir keliaujančių parodų erdvės, kurios stebins ne tik miestiečius, bet ir bus įtrauktos į lankytinų objektų sąrašą miesto ir šalies svečių. Konferencijų ir renginių erdvės bus nuomojamos ir individualioms šventėms. Planuojama, kad kultūros, laisvalaikio, pramogų, prekybos, paslaugų ir maisto erdvių bendras plotas sudarys apie 5.500 kvadratinių metrų.

Sinergiją su renginių ir konferencijų erdvėmis sudarys ir viename iš komplekso korpusų duris atversiantis visame pasaulyje gerai žinomo prekės ženklo viešbučių tinklas su 130 kambarių. Čia bus galima ne tik rengti darbines sesijas, mokymus, konferencijas ar asmenines šventes, tačiau ir apgyvendinti savo svečius bei darbuotojus. Viešbutis išsidėstys per visus pastato aukštus. Taip pat pastate įsikurs šiuolaikiškos A+ klasės biurų erdvės, užimsiančios 4.000 kvadratinių metrų.

Naujajame pastatų komplekse per kelis aukštus bus įkurdinti ir prabangūs apartamentai, kurių dalis – su įspūdingą vaizdą atveriančiomis terasomis. Komplekso viduryje, trečiajame aukšte, planuojama įrengti daugiau kaip 1.000 kvadratinių metrų ploto augalais apželdintą terasą su vaikų žaidimo aikštelėmis ir poilsio erdvėmis komplekso gyventojams, biurų darbuotojams ir renginiams.

Daugiafunkcis kompleksas „Merkurijus“ vietoje / Organizatorių nuotr.

Pastatų komplekso dalyje taip pat bus įrengta dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su beveik 300 parkavimo vietų.

Skaičiuojama, kad investicijos į šį projektą sudarys daugiau kaip 50 mln. Eur, o statybas numatoma baigti per dvejus metus. Komercinių patalpų nuoma jau įgauna pagreitį, netrukus bus galima pradėti biurų erdvių rezervaciją ir iš anksto projektuoti darbo erdves taip, kad būtų maksimaliai atliepti individualūs užsakovų poreikiai.

2018 m. buvusį „Merkurijų“ kartu su statiniais ir parengtu rekonstrukcijos projektu už daugiau nei 5,5 mln. Eur įsigijo įmonių grupė „Litvalda“, kuriai priklauso prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“, prekybos centrai „Banginis“ ir kitas komercinis nekilnojamasis turtas visoje Lietuvoje.

Kontrolinis „Litvaldos“ akcijų paketas priklauso Augustinui Rakauskui. Bendra įmonės turto vertė siekia daugiau kaip 320 mln. Eur, o valdomų objektų plotas sudaro daugiau kaip 600.000 kvadratinių metrų.

„Litvaldai“ priklausantį komercinį nekilnojamąjį turtą administruojanti bendrovė „Baltic RED“ šiuo metu aktyviai vysto prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ projektą Klaipėdoje, dabartinės parduotuvės „Banginis“ vietoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA