Kauno kapinėse – draudžiami naudoti simboliai | Kas vyksta Kaune

Kauno kapinėse – draudžiami naudoti simboliai

DELFI, Kas vyksta Kaune 2022/05/09 09:50
Aukštųjų Šančių karių kapinėse – draudžiami naudoti simboliai / DELFI nuotr.

Kauno Aukštųjų Šančių karių kapinėse – draudžiami naudoti Rusijos agresiją Ukrainoje pateisinantys simboliai. Kapinėse dirba policijos pareigūnai.

Kaip praneša vietoje dirbantis Delfi žurnalistas, kapų prižiūrėtojai spėja, jog draudžiami ženklai keliolikoje vietų atsirado sekmadienį vakare, o juos nupiešti galėjo čia dažnai girtaujantys žmonės. Kapai yra filmuojami vaizdo kameromis, įvykius pirmadienį fiksuoja ir policija.

Kapinėse ant medžių nupieštos Z ir V raidės, tapusios rusų okupantų Ukrainoje simboliu. Pastarųjų ženklų ir Georgijaus juostelės demonstravimą neseniai uždraudė Seimas.

Ant vieno medžio kapinėse atsirado užrašas rusų kalba „Už Donbasą“.

„Kas vyksta Kaune” žiniomis, pirmadienio rytą Z simbolis pastebėtas ir vienoje iš Taikos prospekto viešojo transporto stotelių.

„Kai neturi, kur pasireikšti, pasirenki stotelę. Ties Taikos pr. 118, Kaunas”, – apie 9 val. ryto pranešė skaitytojas.

Z simbolis Taikos prospekte / Skaitytojo nuotr.

Kaip buvo skelbta anksčiau, tęsiantis karui Ukrainoje, kultūros ministras Simonas Kairys leido savivaldybėms pačioms nuspręsti dėl sovietinių paminklų likimo. Nemaža dalis jų pradėti demontuoti.

Baiminamasi provokacijų

Pirmadienį Rusijoje minint vadinamąją Pergalės dieną, Lietuvoje baiminamasi neramumų, galinčių virsti provokacijomis dėl tebesitęsiančios Maskvos invazijos Ukrainoje.

Prasidėjus karui, Lietuvoje buvo uždrausta viešai naudoti Georgijaus juosteles – populiarų ženklą tarp mininčiųjų Pergalės dieną karių kapinėse ar prie Raudonajai armijai skirtų atminimo ženklų.

Šalia jų žada budėti sustiprintos policijos pajėgos, segintiems uždraustas juosteles pareigūnai ketina skirti baudas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA