Ukrainoje viešintis G. Nausėda: kiekvienas žudikas ir prievartautojas sulauks atpildo | Kas vyksta Kaune

Ukrainoje viešintis G. Nausėda: kiekvienas žudikas ir prievartautojas sulauks atpildo

G. Nausėda Ukrainoje / "Facebook" nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pradėjo vizitą Ukrainoje. Trečiadienio rytą šalies vadovas kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos Prezidentais lankėsi netoli Kyjivo esančiame, žiauriai nuo Rusijos karo veiksmų nukentėjusiame Borodyankos mieste.

G. Nausėda, Andrzejus Duda, Egilas Levitas ir Alaras Karisas yra pirmieji nuo karo pradžios Ukrainoje apsilankę Prezidentai, rašoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Po apsilankymo Rusijos kariuomenės nuniokotoje Borodyankoje Prezidentas teigė, kad įvykiai šiame mieste yra tik dar vienas Rusijos kariuomenės vykdytų žiaurių karo nusikaltimų įrodymas.

„Ši vieta yra persmelkta nelaimės ir skausmo. Čia buvo žudomi ir kankinami civiliai ukrainiečiai, bombarduojami gyvenamieji namai ir kita civilinė infrastruktūra. Sunku patikėti, kad tokie karo žiaurumai gali vykti XXI amžiaus Europoje, bet tai yra realybė. Tai yra karas, kuriame privalome nugalėti“, – sakė Prezidentas.

Pasak šalies vadovo, Borodyanka yra tik viena nuo rusų prievartos nukentėjusių Ukrainos teritorijų, panašūs žiaurumai – civilių žudymai, kankinimai, moterų ir vaikų prievartavimas – vyko ir kituose Rusijos kariuomenės okupuotuose miestuose.

Prezidentas akcentavo, kad Rusijos kariuomenės įvykdyti karo nusikaltimai turi būti įvertinti, o karo nusikaltėliai teisiami Tarptautiniame baudžiamajame teisme Hagoje.

„Anksčiau ar vėliau kiekvienas žudikas, marodierius ir prievartautojas sulauks atpildo. Ukraina to taip paprastai nepaliks. Demokratinis pasaulis jai padės“, – trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook” paskelbė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat pabrėžė, kad svarbu teikti humanitarinę pagalbą Ukrainai ir sudaryti sąlygas saugiai civilių evakuacijai humanitariniais koridoriais iš zonų, kuriose vyksta karo veiksmai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA