Ukrainoje paviešinti V. Matijošaičio ryšiai su Rusija: vadina lietuviškuoju Medvedčuku | Kas vyksta Kaune

Ukrainoje paviešinti V. Matijošaičio ryšiai su Rusija: vadina lietuviškuoju Medvedčuku

Facebook nuotr.

Žurnalistas Andrius Tapinas nepalieka Kauno mero ramybėje. Jis skelbia, kad Ukrainos žiniasklaidos priemones pasiekė komentarai apie „Vičiūnų” veiklą ir Karaliaučiaus srities poziciją dėl įmonės pasitraukimo ar pardavimo.

Kaip skelbia „dsnews.ua“, grįžęs iš humanitarinės kelionės į Ukrainą, A. Tapinas ukrainiečių žiniasklaidai atsakė, kodėl „prisikabino“ prie „Viči“ ir Kauno mero Visvaldo Matijošaičio.

Tarp jo argumentų yra ir duomenys, kiek įmonė uždirba bendradarbiaudama su teroristine šalimi ir kiek sumoka mokesčių (400 000 rublių per dieną). Taip pat žurnalistas tvirtina, kad pačioje Rusijos invazijos į Ukrainą pradžioje (vasario 28 d.), bendrovė pareiškė apie ketinimą likti Rusijos rinkoje. O vėlesni jos teiginiai apie pasitraukimą yra netiesa, ką liudija naujų darbuotojų paieška „Vičiūnų grupės” gamyklai Sovetske (Kaliningrado srityje).

Kiti A. Tapino argumentai dėl „Vičiūnų grupės“ nesąžiningumo – jos dalyvavimas Kremliaus bufetų aptarnavime (čia remiamasi 2018 m. politologo Mariaus Laurinavičiaus duomenimis), taip pat, kad jos gaminių galima įsigyti okupuotame Kryme ir Donbase. O pagal Ukrainos žurnalisto Andriaus Sačiuko tyrimą, ši produkcija gali būti pagaminta toje pačioje Karaliaučiaus srities gamykloje, kuri tiekė ją ir į neokupuotą Ukrainos teritoriją.

Tačiau kruopštesnis dėmesys V. Matijošaičio asmenybei leidžia, kaip skelbia portalas, tarp buvusių Ukrainos politikų aptikti gana panašių personažų. Verslas daugiausia susijęs su Rusija, darbas sovietiniais metais Vidaus reikalų ministerijoje, kuri stebėjo Saudo Arabiją ir kitas neformalias jaunimo organizacijos, ryšiai su KGB bei formalaus darbo joje – visa tai labai primena kitą bėglį nuo Ukrainos teisingumo: Viktorą Medvedčuką.

Kaliningrado srities atstovai paneigė informaciją dėl „Vičiūnai-Rus“ uždarymo

Kaip nurodo „ruwest.ru“, Kaliningrado srities ūkio ministerija paneigė informaciją apie Sovetske esančios įmonės „Vičiūnai-Rus“ uždarymą.

2022 m. balandžio 7 d., ketvirtadienį, tiesiogine linija kalbėdama viceministrė Irina Grakova teigė, kad įmonė veikia kaip įprasta.

„Suprantu, iš kur kyla klausimas. Vienu metu Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad įmonė stabdo veiklą. Tiesą sakant, taip nėra. Įmonė dirba. Taip, tarp įmonės savininkų tikrai yra užsienio piliečių. Tuo atveju, jei užsieniečiai savininkai norės pasitraukti – dabar tokio ketinimo nėra – tuomet valdžia įsitrauks ir spręs dėl įmonės išsaugojimo ir viso darbuotojų skaičiaus išsaugojimo šioje įmonėje. Dabar tokių planų nėra“, – sakė I. Grakova.

Žadėjo parduoti

Praėjusią savaitę naujienų agentūra BNS skelbė, kad „Vičiūnų grupė“ verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris-keturis mėnesius.

„Mes matome, kad ne tik mums, bet visiems dideliems verslams, paskelbusiems, jog traukiasi iš Rusijos, realūs pasitraukimo darbai trunka ir truks ne vieną mėnesį“, – komentavo įmonių grupės vadovas Šarūnas Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ nuo kovo 7 dienos, kai ji pranešė stabdanti veiklą Rusijoje dėl jos invazijos į Ukrainą, teigia nutraukusi visas investicijas į gamybą Rusijoje, logistiką, prekybą, sustabdžiusi visas rėmimo ir rinkodaros kampanijas.

Be to, gamyklai Karaliaučiaus srityje nebeperkamos jokios žaliavos, o gamyba vyksta iš žaliavų, įsigytų dar iki karo Ukrainoje pradžios, tik tam, kad būtų atsiskaitoma su tiekėjais ir finansiniais partneriais Europoje, teigia bendrovė.

Š. Matijošaitis tuomet informavo, kad tuo pačiu metu intensyviai vyksta derybos su potencialiais verslo Rusijoje pirkėjais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA