V. Matijošaitis: su Kauno savivaldybės administracijos vadovu siekiama susidoroti – Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis: su Kauno savivaldybės administracijos vadovu siekiama susidoroti papildyta

BNS 2022/03/09 13:56
V. Matijošaitis ir V. Šiliauskas / D. Bižiečio ir R. Tenio nuotr.

Teisėsaugai įtariant Kauno savivaldybės administracijos vadovą Vilių Šiliauską kyšininkavimu, miesto meras Visvaldas Matijošaitis sako, kad su juo siekiama susidoroti. Pareigūnų veiksmus jis pavadino puolimu.

„Šis žmogus nebe pirmą kartą sulaukia puolimo savo adresu. Ne taip seniai kai kam neįtiko jo nedarbinė veikla bitininkaujant, bet ten po ilgo tyrimo jokių pažeidimų institucijos nenustatė“, – BNS trečiadienį perduotame komentare teigė V. Matijošaitis.

„Šitų skundų autoriai visiems gerai žinomi – jų vieši komentarai kalba patys už save, – pridūrė jis. – Matyt, nepavykus iš pirmo karto, dabar siekiama susidoroti antru bandymu, pasitelkiant kitokią sritį.“

Pasak Kauno mero, šiuo metu laukiama oficialios informacijos.

„Vos tik ją gavę, priimsime sprendimus“, – sakė V. Matijošaitis.

Trečiadienį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas galimai priėmė iš neįvardijamos statybų bendrovės direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

V. Šiliauskas įtariamas kyšininkavimu, o statybų įmonės vadovas – papirkimu, pranešė Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius BNS atsisakė įvardyti įtariamo kyšio sumą, tik teigė, kad ji yra ženkliai didesnė nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų).

Tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą Baudžiamajame kodekse numatytos griežčiausios bausmės.

Su V. Šiliausku BNS susisiekti nepavyko, administracijos direktoriaus telefonas yra išjungtas.

Papildyta 14.20 val.

Ragina nedelsiant nušalinti nuo pareigų

Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ Kauno miesto savivaldybės taryboje ragina Kauno miesto savivaldybės merą V. Matijošaitį nedelsiant imtis visų teisinių veiksmų ir nušalinti administracijos direktorių V. Šiliauską.

Taip pat mero prašoma frakcijai pateikti visą informaciją nuo 2019 m. balandžio mėnesio kokiose srityse, kokie įgaliojimai Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimais suteikti administracijos direktoriui V. Šiliauskui, perduodant sprendimų priėmimo teisę iš Kauno miesto savivaldybės tarybos kompetencijos savivaldybės direktoriaus kompetencijai.

„Viešumoje pasirodė informacija, kad STT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir administracijos direktorius Vilius Šiliauskas įtariamas kyšininkavimu. Pastaruoju metu Kauno valdantieji suteikė labai daug įgaliojimų direktoriui atlikti vienasmenius sprendimus. Šiandien mažų mažiausiai reikia viešo Kauno mero paaiškinimo dėl susiklosčiusių aplinkybių. Kauno miesto tarybos nariai, visuomenė turi teisę žinoti kas vyksta. Savivaldybės administracijos direktorius yra politikas, viešas asmuo ir visų savivaldybės finansų valdytojas.

Susiklosčius tokioms aplinkybėms manome, kad pažeista Viliaus Šiliausko reputacija, sumenkintas visuomenės pasitikėjimas Kauno miesto savivaldybe kaip valstybės ir vietos valdžios institucija. Todėl raginame Kauno merą nedelsiant imtis teisinių veiksmų nušalinti administracijos direktorių Vilių Šiliauską iš užimamų pareigų“, – pranešime žiniasklaidai pabrėžė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnė Edita Gudišauskienė.

Papildyta 15.22 val.

Reaguodama į korupcijos skandalą opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija taip pat prašo Kauno miesto mero, kad V. Šiliauskas būtų atleistas iš pareigų.

„Matome, kad Kauno savivaldybėje visos ylos pradeda lysti iš maišo. Visvaldas Matijošaitis turi ne kalbėti, kad su jo pasirinktu pareigūnu yra bandoma susidoroti, bet užtikrinti skaidrią savivaldybės veiklą.

Šiandieninės kratos savivaldybėje rodo, kad merui nepavyksta to padaryti, todėl dabar vienintelis įmanoma kelias yra skubiai atleisti V. Šiliauską iš administracijos direktoriaus pareigų. Dėl šios priežasties miesto mero prašome skubiai sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį“, – pranešime žiniasklaidai teigė TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūnas Paulius Lukševičius.

Anot pranešimo, opoziciniams konservatoriams V. Šiliausko veikla įtarimų kėlė ir anksčiau. Praėjusį rudenį TS-LKD frakcija kreipėsi į STT bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą dėl V. Šiliausko gautos Europos Sąjungos paramos panaudojimo aplinkybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA