Kauno savivaldybėje lankėsi STT – įtarimai pareikšti administracijos direktoriui | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybėje lankėsi STT – įtarimai pareikšti administracijos direktoriui papildyta

BNS 2022/03/09 11:40
Vilius Šiliauskas / R. Tenio nuotr.

Teisėsauga trečiadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą, kuriame korupcija įtaria Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių Vilių Šiliauską ir vienos neįvardijamos statybų bendrovės vadovą.

Apie ikiteisminį tyrimą BNS iš pradžių patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), kiek vėliau pranešimą spaudai paskelbė Generalinė prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, V. Šiliauskas galimai priėmė iš bendrovės direktoriaus kyšį už palankumą sudarant statybų ir susijusių darbų rangos sutartis bei jas administruojant.

V. Šiliauskas įtariamas kyšininkavimu, o statybų įmonės vadovas – papirkimu.

Šiuo metu vyksta procesiniai veiksmai, kratos Kauno miesto savivaldybėje, įtariamųjų gyvenamosiose vietose, teigia teisėsauga.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Ričardas Gailevičius atsisakė atskleisti tyrime figūruojančią statybos bendrovę ir jos vadovo tapatybę.

„Šiuo metu vykdomi intensyvūs tyrimo veiksmai, aplinkybės geriausiai žinomos tik tyrėjui, todėl reikia palaukti rezultatų“, – BNS teigė prokuroras.

Anot jo, kyšis, įtariama, buvo perduotas trečiadienio naktį, tą pačią dieną pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

R. Gailevičius atsisakė įvardyti įtariamo kyšio sumą, tik teigė, kad ji yra ženkliai didesnė nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų).

Tai laikoma didelės vertės kyšiu, už kurio davimą ar priėmimą Baudžiamajame kodekse numatytos griežčiausios bausmės.

Su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu ir V. Šiliausku BNS susisiekti nepavyko, administracijos direktoriaus telefonas yra išjungtas.

Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius BNS patvirtino, kad savivaldybėje lankėsi STT pareigūnai ir administracijos direktoriaus kabinete atliko procesinius veiksmus.

„Esame pasirengę bendradarbiauti su pareigūnais, pateikdami jiems visą reikiamą informaciją“, – sakė jis.

Trečiadienį, pasak patarėjo, V. Šiliausko darbo vietoje nebuvo.

Teisėsauga ragina su STT Kauno valdyba susisiekti asmenis, iš kurių galėjo būti reikalauta ar provokuota duoti kyšį, ar kurie gali turėti šiam tyrimui reikšmingos informacijos.

Prokuratūra primena, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA