Užfiksavo, kaip kauniečiai linksminasi naktiniuose klubuose: taisyklės negalioja | Kas vyksta Kaune

Užfiksavo, kaip kauniečiai linksminasi naktiniuose klubuose: taisyklės negalioja specialus „Kas vyksta Kaune“ tyrimas

Galiojančių pandemijos reikalavimų nepaisantys miestiečiai atsipalaidavę linksminasi populiariuose Kauno klubuose ir baruose atvirais veidais. Šešias populiarias pramogų įstaigas per du savaitgalius aplankę „Kas vyksta Kaune“ korespondentai užfiksavo, kaip sausakimšose šokių aikštelėse žmonės sukasi be vienos pagrindinių apsisaugojimo priemonių, ir pasidalijo savo įspūdžiais.

Pirmoji vasario 3 d. aplankyta vieta – naktinis klubas „Taboo“. Įžengus į vidų, medžiagos autoriams susidarė vaizdas, kad pandemija neegzistuoja. Prie įėjimo į naktinį klubą pasitinkantys apsaugos darbuotojai apsauginių kaukių nedėvėjo, nors viduje dirbantys apsaugininkai, rūbininkės reikalavimų laikėsi atsakingai.

Barmenai reikalavimams tokio didelio dėmesio neskyrė – kaukių nedėvėjo arba dėvėjo jas netinkamai, kai kaukė dengia ne veidą, o smakrą. Didžiausias dėmesys krypo į klubo lankytojus, kurie visiškai pamiršo dėvėti kaukes ir puikiai jautėsi be jų.

Penktadienį, vasario 11 d., į „DejaVu“ užsukę korespondentai pamatė panašią situaciją kaip ir „Taboo“. Tiek prie įėjimo, tiek viduje esantys apsaugos darbuotojai dėvėjo kaukes, tačiau prie įėjimo nebuvo užsiminta apie šią prievolę, baro darbuotojai buvo be kaukių arba dėvėjo jas netinkamai, du didžėjai taip pat nedėvėjo kaukių. Rūbinės darbuotojai kaukes dėvėjo atsakingai, tuo metu klubo lankytojai, kurių buvo sausakimša šokių aikštelė, linksminosi be kvėpavimo takų apsaugos.

Tą patį vakarą „Kas vyksta Kaune“ aplankė „Bardaką“. Įžengus pro duris, visos taisyklės tarsi buvo paliktos už nugaros. Tiek personalas, tiek lankytojai, kurių buvo tiek daug, kad sunku prasilenkti, nesilaikė jokių reikalavimų, vyravo tokia nuotaika, lyg apie juos nieks nė nebūtų girdėję.

Dar viena penktadienį ištirta populiari vieta Laisvės alėjoje – „Džem‘pub“. Žmonės neaplenkė ir šio baro, kur kauniečių buvo prikimšta kaip silkių statinėje, o reikalavimai nevalgant ir negurkšnojant dėvėti kaukę pamesti į šalį. Apsaugos darbuotojai apie kaukių dėvėjimą įeinant neinformavo.

Šeštadienį, vasario 12 d., atėjo Kauno kokteilių baro „Plotas“ eilė. Prie įėjimo pasitinkantys, taip pat viduje esantys apsaugininkai, kasininkė, rūbinėje dirbantis asmuo, barmenai dėvėjo kaukes. Visi kokteilių baro lankytojai – atviromis šypsenomis, pandemijos tarsi nebūta.

Galiausiai, paskutinis „Kas vyksta Kaune“ maršrute buvęs populiarus baras – „Rocknrolla“. Prie įėjimo pasitinkantis apsaugos darbuotojas kaukę dėvėjo netinkamai, ji dengė tik smakrą. Padavėjai, barmenai kaukes buvo užsidėję tinkamai. Nusukus žvilgsnį į baro lankytojus, vaizdas stipriai pasikeitė – rodos, klientai visai nesibaimina dėl pandemijos, o juos įspėti nesivarginama.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo sausio 17 d. visi vyresni nei 6 metų amžiaus žiūrovai ir dalyviai bei renginį aptarnaujantis personalas privalo renginio uždarose erdvėse metu dėvėti ne žemesnio kaip FFP2 lygio respiratorius, priglundančius prie veido ir visiškai dengiančius nosį ir burną.

Respiratorių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės to daryti negali, taip pat atlikėjams, pranešėjams, renginių vedėjams ir kitiems scenoje esantiems asmenims, kai užtikrinamas saugus atstumas nuo dalyvių.

Maitinimas turi būti organizuojamas tam skirtose vietose, o stebint renginį salėje užkandžiauti ir gurkšnoti draudžiama, išskyrus kino teatrus ir kino klubus. Be to, renginio organizatoriai privalo užtikrinti respiratorių dėvėjimo kontrolę viso renginio uždaroje erdvėje metu ir neaptarnauti respiratorių nedėvinčių žmonių, apie šią prievolę reikia pranešti prie įėjimo į renginio vietą.

Jeigu minėtos Kauno pasilinksminimo vietos traktuotinos kaip maitinimo įstaigos, čia būtina dėvėti bent medicinines veido kaukes. Jas nusiimti galima tik valgant, geriant bei esant prie stalo. Reikia pažymėti, kai kuriuose „Kas vyksta Kaune“ lankytuose baruose kontaktinio veiksmo tiek pat ar daugiau nei naktiniuose klubuose, nors reglamentavimas šioms vietoms skiriasi.

Galiojančius renginių organizavimo reikalavimus rasite čia. Reikalavimai viešojo maitinimo įstaigoms pateikiami čia.

Sveikatos apsaugos ministerijos atmintinę dėl kaukių dėvėjimo galite peržiūrėti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA