Užsienio apžvalgininkai įvertino eurovizinę Monikos Liu dainą: Lietuva, jūs stebinate | Kas vyksta Kaune

Užsienio apžvalgininkai įvertino eurovizinę Monikos Liu dainą: Lietuva, jūs stebinate

delfi.lt 2022/02/13 14:17
E. Blaževič nuotr.

Šeštadienį Lietuva išsirinko savo atstovą „Eurovizijos“ dainų konkursai. Mūsų šaliai gegužės mėnesį Italijoje, Turine atstovaus Monika Liu su daina „Sentimentai“. Nemažai reakcijų sukėlė tai, kad šis kūrinys atliekamas lietuvių kalba, esą svetimtaučiai nesupras, ką atlikėja nori pasakyti.

„Man lietuvių kalba – pati gražiausia ir šią dainą parašiau taip, kad mūsų kalba skambėtų gražiai“, – taip manantiems atšauna Monika Liu.

Na, o išgirsti, ką apie M. Liu dainą „Sentimentai“ mano kitataučiai, galima jau dabar. „Youtube“ platformoje jau šmėžuoja ne viena kūrinio apžvalga.

Jūtuberis, slapyvardžiu „Maps of Pablo“ atsakė į vakarykštį Monikos klausimą, kurį ji svarstė vakar dalyvaudama portalo lrt.lt tiesioginiame interviu. Atlikėja sakė nežinanti, ar verta „Eurovizijos“ scenai keisti šukuoseną.

„Tik pažiūrėkite į jos plaukus. Jos šukuosena – nuostabi. Ji man truputį primena Barbarą Pravi, – praėjusių metų Prancūzijos atstovę prisiminė jūtuberis. – Man taip pat patinka jos žėrinti suknelė“.

Suknelę Monikai Liu sukūrė mados namai „Mas 924“. Beje, šią dainininkės aprangą lydi malonus sutapimas – blizgus audinys apdarui pasiūti buvo parvežtas iš Italijos.

„Per kūną jau dainos pradžioje nubėgo šiurpuliukai“, – pristabdęs dainos perklausą patikino Pablo.

Jis taip pat pastebėjo subtilų Monikos pirštų šokį, kuomet dainuodama priedainį ji švelniai braukia ranka į šalį ir prisiminė praėjusių metų „The Roop“ pasirodymo metu panaudotas pirštų kombinacijas.

„Lietuva, jūs stebinate“, – sakydamas, kad jam be galo patinka gilus Monikos balsas, komentavo Pablo ir pasidžiaugė jos vaidybiniais sugebėjimais.

Pablo iš karto ėmė spragsėti pirštais ir niūniuoti dainos melodiją. „Aš tikėjausi dar vieno priedainio, tačiau viskas baigėsi taip greitai. Manau, tai labai geras ženklas“, – savo vertinimą tęsė Pablo.

Jis net puikiai išmoko tarti žodį „Sentimentai“. „Daina tikrai „kabinanti“. Iš kūrinių, kurios jau pasirodė, ši tikrai patenka į mano geriausiųjų trejetuką“, – kalbėjo Pablo.

Na, o britė „Noosh101“ neslėpė, kad pati būtų balsavusi už Lolitą Zero, tačiau Monikos Liu pasirodymas jai taip pat patiko.

„Turiu pagirti sceną. Jūs puikiai su tuo tvarkotės. Oho, tik pažiūrėkite į jos suknelę… Nuostabus apšvietimas. Man patinka! Man atrodo, kad ši daina man primena „Euroviziją“ 70-aisias. Tačiau tai be jokios abejonės skamba ir labai moderniai“, – emocijomis žiūrėdama pasirodymą dalijosi jūtūberė.

Ji taip pat pagyrė ir Monikos Liu balso galimybes.

„Vienintelė problema, kurią gali įžvelgti kiti žmonės, tikrai ne aš, – disko skambesys. Jeigu jums nepatinka vintažas, galbūt ir nesusižavėsite. Tačiau tuo pačiu metu, manau, kad ji puikiai žino, ką veikia scenoje, puikiai bendrauja su žiūrovai ir tarsi ranka prisitraukia mus prie savęs. Manau, kad ji patiks daugeliui.

Lolitos Zero daina mane „pagavo“ po kelių sekundžių, bet galbūt žmonėms jos pasirodė per daug. Tačiau ši daina – klasiška, elegantiška ir aš šimtu procentų klausysiu jos savo ausinuke. Vis dėlto turbūt ir taip aišku, kad ši daina nesiekia „The Roop“ lygio, todėl nežinau, ar pateks į dešimtuką „Eurovizijoje“, tačiau į finalą tikrai pateks“, – svarstė britų jūtūberė.

Tuo tarpu „Eurovision Talk“ slapyvardžiu „Youtube“ pasivadinęs apžvalgininkas pažymėjo, kad mūsų šalis šiame konkurse – viena mėgstamiausių ir kasmet labiausiai stebinančių.

„Tai buvo nepakartojamas pasirodymas ir daina. Be galo įdomu pamatyti kažką tokio visame „Eurovizijos“ žaidime. Tai – geros kokybės kūrinys. Manau, kad ši daina pasieks labai aukštą vietą. Mano sąraše šis kūrinys – penktas.

Šiemet konkurse išgirsime labai daug skirtingų žanrų. Ši daina – stilinga, naujoviška, tačiau tuo pačiu ir klasikinė. Klasiška – žodis, puikiai tinkantis šiai dainai. Lietuva ir toliau atneša kokybiškų kūrinių ir tu niekada negali žinoti, kokį stilių lietuviai pristatys“, – pastebėjo jūtūberis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA