Žiūrovai ir komisija nusprendė: Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ atstovaus Monika Liu | Kas vyksta Kaune

Žiūrovai ir komisija nusprendė: Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ atstovaus Monika Liu

Šeštadienio vakarą nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos „Pabandom iš naujo!“ finale susirungė aštuonios geriausios grupės, atlikėjai ir atlikėjos, kurie siekė nugalėtojo titulo. Vakaro pabaigoje paaiškėjo, kad šiemet didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Turine Lietuvai atstovaus Monika Liu su daina „Sentimentai“.

„Pabandom iš naujo!“ finale žiūrovai išvydo aštuonis pasirodymus. Dėl garbės atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“ susikovė Monika Liu, Augustė Vedrickaitė, Rūta Loop, Ieva Zasimauskaitė, „Queens of Roses“, Justė Kraujelytė, Gebrasy ir Lolita Zero.

Monika Liu buvo komisijos favoritė, gavusi 12 balų ir įsitaisiusi lentelės viršuje. Susumavus šiuos balus ir žiūrovų balsus, paaiškėjo, kad ant „Eurovizijos“ konkurso Italijoje scenos gegužę lips iš Klaipėdos kilusi dainininkė su lietuvišku kūriniu „Sentimentai“.

Kaip nurodoma LRT pranešime, finalinėje „Pabandom iš naujo!“ laidoje dalyvių pasirodymus vertino LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT televizijos ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, kompozitoriai ir muzikos prodiuseriai Vytautas Bikus ir Stanislavas Stavickis-Stano, dainininkai Aistė Smilgevičiūtė, Ieva Narkutė ir Vaidotas Valiukevičius.

Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, buvo skirta nacionalinę atranką laimėjusiai atlikėjai. Asociacija LATGA Monikai Liu įteikė 5000 eurų dydžio piniginį prizą.

„Eurovizijos“ konkurse, kuris gegužės 10-14 dienomis vyks Italijos mieste Turine, susirungs 41-os šalies atlikėjai. Tai – dviem valstybėmis daugiau nei praėjusiais metais, kai „Eurovizija“ įvyko Roterdame. Po pertraukos į konkursą grįžo Armėnija ir Juodkalnija.

Pernai Nyderlanduose surengtame konkurse Lietuvos atstovė grupė „The Roop“ su daina „Discoteque“ užėmė aštuntą vietą. 2021-aisiais nugalėjo Italijos grupė „Maneskin“ su daina „Zitti e buoni“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas rengiamas kasmet nuo 1956 m., Lietuva jame debiutavo 1994 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA