Vyriausybės ekspertų taryba pritarė planams stabdyti „gpaso“ taikymą | Kas vyksta Kaune

Vyriausybės ekspertų taryba pritarė planams stabdyti „gpaso“ taikymą

BNS / Augustas Stankevičius 2022/01/31 19:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį posėdžiavusi Vyriausybės nepriklausomų ekspertų taryba pritarė planams stabdyti galimybių paso taikymą.

„Dėl ypatingo naujos atmainos omikron plitumo svarbiausios tampa asmeninės apsaugos priemonės – vakcinacija, respiratorių dėvėjimas, kontaktų mažinimas. Ekspertų tarybos nariai pritaria galimybių paso sustabdymui, galutinis sprendimas bus priimtas Vyriausybės posėdyje“, – BNS po posėdžio sakė Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

Jos teigimu, sprendimai dėl galimybių paso taikymo kiekviename pandemijos etape buvo grįsti duomenimis, žiniomis apie virusą – pernai pavasarį šis dokumentas pradėtas taikyti siekiant „apsaugoti žmones nuo užsikrėtimo ir kartu atverti ekonomiką“.

„Rudenį, atsiradus delta atmainai, galimybių pasas buvo taikomas kaip srautų valdymo priemonė, apsaugojo ligonines nuo „perkaitimo“, o mus visus – nuo dar vieno karantino“, – teigė G. Balčytytė.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė praėjusį penktadienį paskelbė, jog sprendimą dėl galimybių paso sustabdymo Vyriausybė turėtų priimti trečiadienį.

Tuo metu Ekonomikos ir inovacijos ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžia, jog galimybių pasą reikia stabdyti iš karto, o ne etapais, ji taip pat ragina kolegas valdžioje neįvesti papildomų ribojimų verslui bei peržiūrėti atvykimo į Lietuvą sąlygas.

Dėl omikron atmainos fiksuojant susirgimus ir tarp paskiepytųjų, o ligos eigai tapus lengvesne, pastaruoju metu imta abejoti reikalingumu ir toliau Lietuvoje naudoti galimybių pasą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA