Eismo sąlygos sudėtingos: kauniečiai pyksta dėl nevalytų kelių ir šaligatvių | Kas vyksta Kaune

Eismo sąlygos sudėtingos: kauniečiai pyksta dėl nevalytų kelių ir šaligatvių

Į Kauną vėl sugrįžęs sniegas apsunkino vairuotojų ir pėsčiųjų gyvenimą. Kauniečiai skundžiasi slidžiais keliais ir šaligatviais. Tuo metu kelininkai įspėja – eismo sąlygos sudėtingos visoje Lietuvoje.

„Aukštaičių g. 7. 30 val. Visa gatvė absoliučiai nevalyta. O šaligatvių dabar iš viso niekas nevalo, nes meras nevaikšto, o važinėja…???” – apsnigtu keliu ir šaligatviais piktinosi skaitytojas.

Kaunietė informuoja ir apie Linkuvos gatvėje atsivėrusią duobę. „Prašau informuoti vairuotojus būti atsargiems leidžiantis Milikonių kalnu (Linkuvos g.), vėl atsivėrė didžiulė duobė, prakirtau padangą”, – praneša moteris.

Nevalytų gatvių Kaune bei Kauno rajone ir daugiau, jų vaizdais kauniečiai dalijasi „Kas vyksta Kaune” grupėje. Pranešama ir apie spūstis magistraliniame kelyje A5, anot internautų eismas, stoja abejomis Kaunas-Marijampolė magistralės kryptimis.

Dėl slidaus kelio įspėja ir kelininkai

Dėl besitęsiančio snygio, pustymo ir pūgos penktadienio rytą sudėtingos eismo sąlygos – visoje Lietuvoje, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Šeštos valandos ryto duomenimis, valstybinės reikšmes keliai provėžoti, slidūs, daug kur padengti pažliugusio, prispausto ar puraus sniego sluoksniu, kuris vietomis pagrindiniuose keliuose siekia iki 15 centimetrų storio, mažesnio intensyvumo keliuose iki 20 centimetru storio.

Kelininkai slidžius ir apsnigtus kelių ruožus barsto ir valo, tačiau dėl snygio ir pustymo kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sniego sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Visoje šalyje sninga. Oro temperatūra siekia nuo dviejų laipsnių šalčio iki vieno laipsnio šilumos.

Penktadienio dieną eismo sąlygas sunkins plikledis, snygis, pustymas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur protarpiais pasnigs. Daugelyje rajonų plikledis, pustys, vietomis kils pūga.

Vėjas šiaurės vakarų, 9-14 m/s, daug kur gūsiai 15-20 m/s, pajūryje iki 25 m/s. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo trijų laipsnių šalčio iki dviejų laipsnių šilumos.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA