Saldžiomis pažintimis susiviliojęs kaunietis įkliuvo į pinkles: pinigų reikalauja ir ištrynus paskyrą | Kas vyksta Kaune

Saldžiomis pažintimis susiviliojęs kaunietis įkliuvo į pinkles: pinigų reikalauja ir ištrynus paskyrą

PORTALO „KAS VYKSTA KAUNE“ SKAITYTOJAI, Miglė Kubiliūtė 2022/01/09 13:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Išsiilgusiems artumo erotiškų žinučių ar pasimatymų sulaukti paprasčiau nei paprasta, tačiau nekalta registracija pažinčių svetainėje gali baigtis ir sukčių atakomis. Taip savo patirtį viename pasimatymų portale įvertino į gundančias pinkles įkliuvęs kaunietis – iš jo klaidų gali pasimokyti visi ištroškę pikantiškų pažinčių.

Lapkričio pabaigoje į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi neištikimybės sukrėsta moteris. Užsiregistravusi dviejose pažinčių svetainėse ir sučiupusi į kairę einantį vyrą kaunietė manė atvėrusi „legalios“ prostitucijos šydą.

Paskaitęs kaunietės pasakojimą apie vyro šėliones pažinčių svetainėse, lengva pažintimi su moterimis susidomėjo dar vienas kaunietis. Deja, užuot kritęs į šiltą glėbį, vyras tvirtina buvęs apsuktas aplink pirštą.

Vietoj pažinties su moterimi – sukčiai

Kaip antradienį pasakojo į redakciją kreipęsis vyras, užsiregistravęs pažinčių svetainėje slaptaspasimatymas.com kaunietis mano tapęs tarptautinių sukčių auka.

„Lapkričio mėn. jūsų portale perskaičiau straipsnį, kuriame moteris pasakojo apie pažinčių portale „Slaptas pasimatymas” užsiregistravusį vyrą. Aš, iš savo kvailo smalsumo, užsiregistravau minėtoje svetainėje, tačiau man atrodo, kad čia papuoliau į tarptautinių sukčių tinklą”, – pasakojo kaunietis.

Vos tik užsiregistravęs vyras esą nespėjo užmegzti nė vienos pažinties, tačiau sulaukė svetainės administratoriaus laiškų su nurodymu pervesti pinigus.

„Šia svetaine visai nesinaudojau. Užsiregistravus pradėjo reikalauti banko kreditinės kortelės (gerai, kad jos neturiu), pradėjo siųsti laiškus, kad sumokėčiau 15,50 Eur. Išsiregistruoti iš šios svetainės neleido. Galvodamas, kad gal sumokėjęs galėsiu išsiregistruoti, pervedžiau bankiniu pavedimu”, – pasakojo vyras.

Pažinčių portalas
Pažinčių svetainė slaptaspasimatymas.com / Asociatyvi R. Tenio nuotr.

Tačiau kauniečio ir vėl laukė nusivylimas – paskyrą pavyko ištrinti tik po daugiau nei savaitės, o nelaimėlis romantikas esą reketuojamas toliau: „Užsiregistravau 2021 m. lapkričio 28 d., o 2021 m. gruodžio 7 d. man pavyko savo paskyrą ištrinti. Dabar vėl gaunu laiškus, kad aš skolingas 13 Eur. Sumokėjus mane atblokuos, nors mano paskyra yra ištrinta.”

Vyras pridūrė manantis, kad lapkričio pabaigoje paviešintas kaunietės pasakojimas apie neištikimą vyrą – reklaminis triukas. „Aš visgi galvoju, kad asmuo rašė straipsnį sukčių reklamos tikslais. Gal kas iš skaitytojų buvo susidūręs, gal galėtų pasidalinti patirtimi. Jų slaptumą garantuoju”, – pagalbos prašė kaunietis.

Gali tapti Premium nariu

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” pavyko išsiaiškinti, kad pažinčių svetainėje „Slaptas pasimatymas” galimi du narystės tipai – nemokamas ir mokamas. Kaip skelbiama svetainės taisyklėse, už mokamas paslaugas, į kurias įeina daugiau privilegijų, kaip žinučių rašymas ir pan., pinigai turi būti mokami iš anksto.

Premium narystė / „Kas vyksta Kaune” nuotr.

„Jei vartotojas vėluos atlikti mokėjimą, nesumokėtai sumai bus taikomi delspinigiai ir komercinė raginimo procedūra. Jei vartotojas ir po paraginimo nesumokės skolingos sumos, reikalavimas bus perduotas skolų išieškojimo biurui – už tai susidarys papildomos išlaidos, taip pat bus taikomas 4,50 eurų dydžio mokestis”, – rašoma taisyklėse.

Pažymima, kad vartotojas turi teisę sutartį dėl nemokamų paslaugų nutraukti bet kuriuo metu. O štai dėl mokamų paslaugų nutraukimo reikia gerokai pavargti – sutartį galima nutraukti per 14 kalendorinių dienų iki sutarties galiojimo pabaigos ir tik atlikus tam tikrus žingsnius. Nenutraukus sutarties mokamos paslaugos aktyvuojasi savaime.

Pažinčių svetainę „Slaptas pasimatymas” administruoja Šveicarijoje įkurta kompanija „Paidwings AG”. Ši visame pasaulyje valdo apie 50 pažinčių svetainių.

Premium narystės privalumai / „Kas vyksta Kaune” nuotr.

Internete galima rasti įvairių persėjimų apie nedorus kompanijos veiksmus. Vartotojai įspėjami, kad prisiregistravimas bet kurioje „Paidwings AG” svetainėje gali kainuoti, o lengvai atšaukti sutartį už mokamas paslaugas praktiškai neįmanoma. Net ir įvykdžius visas sutarties atšaukimo sąlygas dėmesio iš kompanijos administratorių nesulaukiama, susisiekti telefonu galimybės esą nėra, o į el. laiškus niekas neatsako. Tuo metu iš banko sąskaitos ir toliau nuskaitomi pinigai.

„Visos svetainės yra ne kas kita kaip sukčiai, nėra tikrų merginų, tik kažkas atsako už mergaites. Turėtumėte nedelsdami atšaukti savo kredito / debeto kortelę”, – įspėjama internete.

Neaprėpiami erotikos klodai

Kaip daugiau nei prieš trejus metus, taip ir dabar pikantiškų pažinčių Kaune netrūksta. Eksperimentą „Kiek kainuoja sekso paslaugos Kaune?” naujienų portalas „Kas vyksta Kaune” vykdė dar 2018-ųjų gruodį.

Tąkart įsitikinome, kad nors Kaune nėra Raudonųjų žibintų kvartalų, internetinių pažinčių portaluose plyti neaprėpiami Raudonųjų žibintų prospektai. Susirasti merginą valandai ar nakčiai Kaune – paprasčiau nei paprasta. Pas vieną jų žurnalistui pavyko užsukti net į svečius, o kuo tai baigėsi galite skaityti jo parengtoje publikacijoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA