Per Laisvės alėją žygiavę Trys karaliai sveikino ir laimino miestiečius | Kas vyksta Kaune

Per Laisvės alėją žygiavę Trys karaliai sveikino ir laimino miestiečius

G. Baltramonaitytės nuotr.

2022 metų sausio 6 dieną į Kauną tradiciškai atkeliavo Trys karaliai. Kasparas, Merkelis, Baltazaras kartu su persirengėlių svita keliavo Laisvės alėja į Rotušės aikštę. Eiseną vedė Angelas, nešinas ryškia žvaigžde. Miestas aidėjo nuo lietuviškų dainų, ratelių ir šokių, kuriuos suko folkloro ansambliai: „Alda“, „Žaisa“, „Jotija“, „Ratilėlis“ ir „Piliarožė“.

Karaliai ir jų svita laimino miestiečius, linkėjo geros sveikatos, priminė, kad jau baigėsi kalėdojimo laikas ir metas vėl kibti į darbus. Eisena pakeliui sustojo prie VšĮ „Kaunas 2022“, kuri įgyvendina Kauno – Europos kultūros sostinės projektą, būstinės.

Šventės dalyvius pasitiko direktorė Virginija Vitkienė su komanda. Taip pat Karalių palinkėjimai ir dainos skambėjo prie Kauno miesto savivaldybės. Juos pasveikino Švietimo skyriaus vedėjos pavaduoja Dovilė Kaminskė. Vėliau Rytų išminčiai su palyda atvyko prie prakartėlės, kur sugiedojo „Sveikas, Jėzau gimusis“, skelbia Kauno tautinės kultūros centras.

Kauno Rotušės balkone pasirodę senasis Krivis ir Trys Karaliai palinkėjo miestui didžiuotis savo praeities darbais, kad Kaunas 2022 metais ne tik Europoje, bet visame pasaulyje garsėtų kaip laimingų ir atvirų kūrybai žmonių bendruomenė.

Kauniečiai ir miesto svečiai renginio metu turėjo progos ne tik palabinti Karalius, bet ir su jais nusipaveiksluoti prie gražiosios miesto eglės. Organizatoriai susirinkusius miestiečius ragino iki sausio 9 dienos dalyvauti nemokamame orientaciniame žaidime „Trys karaliai atkeliavo“, registracija čia.

Šventę užbaigė įspūdingas muzikos, ugnies ir pirotechnikos šou. Šviesos blyksniai, nušvietę visą aikštę, sudegino pernykštes negandas, išsklaidė tamsą ir sušildė žiūrovų širdis.

Kauno tautinės kultūros centras nuoširdžiai dėkoja visiems bičiuliams, dalyviams, partneriams ir miestiečiams už buvimą drauge, padėjusiems sukurti jaukią ir šiltą šventę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA