Grilyje keptais patiekalais garsėjančio restorano „Momo Grill“ komanda kauniečius švenčių proga nusprendė pasveikinti neįprastu būdu – pasidalinant restorano šefo Donato šeimos patiekalu Šv. Kūčių stalui. Linkėdami gražių žiemos švenčių, „Momo Grill“ komanda kviečia pasigaminti per daugelį metų šefo patikrintas, ypatingo skonio burokėlių salotas su keptais obuoliais, o į šventinę maisto gamybą įtraukti visą šeimą.
Šefas Donatas Lukoševičius „Momo Grill“ virtuvei Kaune vadovauja jau daugiau nei trejus metus – nuo pat restorano atsidarymo. Ilgametę patirtį Lietuvos bei kitų Europos šalių restoranų virtuvėse sukaupęs maisto ekspertas atskleidžia, jog slaptasis jo kuriamų patiekalų sėkmės ingredientas yra kasdien puoselėjama meilė maistui. Būtent ja pagardinti savo šventinio stalo vaišes šefas kviečia ir visus kauniečius.
„Tikiu, jog svarbiausia yra meilė maistui. Kai įdedame jos, patiekalas įgauna papildomų skonių. Dėl šios priežasties visa „Momo Grill“ komanda norime palinkėti kauniečiams per artėjančias šventes gaminti su meile bei jausti ją mėgaujantis vaišėmis kartu su visa šeima“, – sako šefas D. Lukoševičius.
Restorano šefas atskleidžia, jog jo namuose į Šv. Kūčių vakarienės gamyba įtraukiami visi šeimos nariai, o nė vienos žiemos šventės nepraeina be mėgstamiausio šventinio patiekalo – virtinukų su pačių šeimos narių rudenį Lietuvos miškuose surinktais grybais.
„Tiesa, artėjant gražiausioms metų šventėms norime padėkoti visiems mūsų restorano svečiams ir pasidalinti ypatingu ir laiko mano šeimoje jau patikrintu receptu. Šv. Kūčių metu kviečiame išbandyti paprastą, bet puikų burokėlių salotų su keptais obuoliais receptą“, – kviečia šefas.
„Momo Grill“ šefo Donato šeimos receptas: burokėlių salotos su keptais obuoliais (4 asmenims)
Ingredientai:
• Burokėliai (600 g)
• Balzaminis actas (100 ml)
• Druska, pipirai (pagal skonį)
• Obuoliai „Granny Smith“ arba kitos rūšies su rūgštele (3 vnt.)
• Alyvuogių aliejus (2 šaukštai)
• Cinamonas (1 arbatinis šaukštelis)
• Bruknės (100 g)
• Vanduo (50 g)
• Medus (50 g)
Riešutų griliažui
• Saulėgrąžos (100 g)
• Lazdyno riešutai (50 g)
• Graikiniai riešutai (100 g)
• Medus (150 g)
Nenuluptus vidutinio dydžio burokėlius kepame orkaitėje vieną valandą, 180 laipsnių temperatūroje. Iškepus, atvėsiname, nulupame ir susipjaustome norima forma. Gabaliukus pakepiname keptuvėje su balzaminiu actu, pabarstome druska ir pipirais pagal skonį.
Kol kepa burokėliai, pasiruošiame naminį griliažą. Saulėgrąžas bei riešutus susidedame ant kepimo popieriaus ir lengvai pakepiname 5 minutes, 180 laipsnių temperatūroje. Tuo tarpu medų užverdame, kol jis įgauną tamsiai rudą spalvą. Labai svarbu – nesudeginti. Gautą masę pilame ant pakepintų saulėgrąžų ir riešutų. Atvėsus, sulaužome nedideliais gabalėliais. Produktų recepte nurodyta šiek tiek daugiau, tad griliažą bus galima panaudoti kaip papildomą patiekalą ar skanėstą.
Du vienetus obuolių nulupame, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir cinamonu. Įdedame į foliją ir kepame 10 minučių orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje. Obuolius atvėsiname, supjaustome norima forma. Likusį obuolį paliekame papuošimui – supjaustome plonomis juostelėmis.
Bruknių padažui naudojame šaldytas bruknes ant kurių užpilame užvirtą vandenį su medumi.
Dedame burokėlius, keptus obuolius, riešutų griliažo gabaliukus, juostelėmis supjaustytą nekeptą obuolį ir apšlakstome bruknių padažu. Skanaus!
Sezoninė grill virtuvė
Rudenį trečiąjį gimtadienį Kaune atšventęs, trijuose didžiuosiuose šalies miestuose veikiantis „Momo Grill“ garsėja sezoniniais grill patiekalais. Šefas Donatas atvirauja, jog restoranuose siekiama kurti lankytojams paprastus bei aiškius, tačiau savo kokybe bei skoninėmis savybėmis išsiskiriančius patiekalus.
Švenčių proga „Momo Grill“ komanda vienam laimingajam pasiruošusi padovanoti vakarienę restorane dviem. Dalyvauti šiame šventiniame konkurse galima restorano „Facebook“ paskyroje, spustelėjus ČIA.
Atrasti žiemos sezono meniu, pasimėgauti dienos pietumis, vakariene ar vėlyvaisiais pusryčiais kauniečiai kviečiami adresu Karaliaus Mindaugo pr. 18A.