„Kauno švara” reaguoja į perpildytų konteinerių problemą ir įspėja – šiukšlintojų laukia baudos | Kas vyksta Kaune

„Kauno švara” reaguoja į perpildytų konteinerių problemą ir įspėja – šiukšlintojų laukia baudos

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Neapsikentęs perpildytų konteinerių vaizdo į „Kas vyksta Kaune” redakciją pirmadienį kreipėsi K. Griniaus gatvės gyventojas. Vyras teigė nesuprantantis, kam mokėti už šiukšlių išvežimą, jei kieme nuolatinė netvarka. Tuo metu „Kauno švara” atkerta, kauniečiai vis dar neišmoko rūšiuoti, o už ne vietoje paliktas atliekas gresia baudos.

„Štai ir vėl K. Griniaus g 9. Bardakas pastovus nuo sekmadienio!! Kiek galima!! Kur „Kauno švara“?? <...> Artėja šventes, vaikai žaidžia su sniegu. Ar jiems reikės žaisti su šiukšlėmis?? Pro visa kiemą nešioja popierius. Kiek galima???“ – pirmadienį į „Kas vyksta Kaune” kreipėsi kaunietis.

Anot skaitytojo, „Kauno švara” žadėjo šiukšles vežti dažniau, bet situacija nesikeičia ilgą laiką.

Šiukšlės K. Griniaus gatvėje / Skaitytojo nuotr.

Rado neleistinų atliekų

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Kauno švaros” Viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, K. Griniaus g. 9 „Popieriaus ir kartono” atliekos tuštinamos kiekvieną trečiadienį.

„Įprastai, šis rūšiavimo konteineris net tuštinimo dieną nebūna perpildytas, tačiau šį kartą jis užsipildė anksčiau laiko. Apmaudu, tačiau dabar tiek ant konteinerio, tiek pačiame konteineryje radome daug neleistinų atliekų – medinių dėžių, komunalinių atliekų, stambiagabaričių atliekų – kurios šį kartą ir užpildė konteinerį greičiau. Prašome gyventojų supratingumo – į ir/ar šalia konteinerio nedėti neleistinų atliekų, o jeigu pastebi, kad atliekų konteineriai pildosi greičiau nei įprastai, informuoti mūsų darbuotojus rašant į kokybe@svara.lt arba skambinant 8 800 00111”, – situaciją komentavo jis.

Stebėjimo kamera nė motais

Anot J. Tumpos, minėtoje bendrojo naudojimo atliekų aikštelėje vyrauja kelios problemos – aplinkinių namų gyventojų nesistengia tinkamai rūšiuoti ir nekreipia dėmesio į jokias rūšiavimo atmintines, o į konteinerius (ar šalia jų) meta įvairias nelegalias atliekas.

J. Tumpa pažymi, kad gyventojų neatbaido ir tai, jog šalia konteinerių stovi „Kauno švaros” įrengta vaizdo stebėjimo kamera, kuri fiksuoja jų nusižengimus.

„Tuštindami K. Griniaus g. 9 atliekų konteinerius (tiek antrinių žaliavų, tiek mišrių komunalinių atliekų) beveik kiekvieną kartą randame neleistinų atliekų: tiek stambiagabaričių atliekų, tiek baldų, tiek automobilių detalių.

Pavyzdžiui, praėjusią savaitę, K. Griniaus g. 9 mišrių komunalinių atliekų konteineryje radome lovos dalį, antrinių žaliavų konteineriuose – medinių dėžių, mikrobangų krosnelę ir statybinio laužo atliekų. Be kita ko, kaskart šių neleistinų atliekų dar daugiau randame ne tik konteineriuose, tačiau ir šalia jų. Apmaudu, kadangi tai ne tik gadina kiemo vaizdą, bet ir gerokai apsunkina mūsų darbuotojų darbą”, – teigė J. Tumpa.

„Kauno švaros” atstovas primena, kad visos stambiagabitės atliekos, baldai ir kt. bendrojo naudojimo netinkančios atliekos atsidurti ne šalia konteinerių ar konteineriuose, o būti vežamos į Kauno RATC prižiūrimas stambiagabaričių atliekų priėmimo aikšteles. Aikštelių adresus galima rasti čia.

Savivaldybės tarybos patvirtintų Tvarkymo ir švaros atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas (ne vietoje sukrautos šiukšlės, žaliųjų, statybos ar didžiagabaričių atliekų palikimas ne vietoje ir pan.) vadovaujantis Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodeksu užtraukia įspėjimą arba baudą iki 140 Eur, o nusižengimas, padarytas pakartotinai – nuo 140 iki 600 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA