Prie prestižinės Kauno mokyklos vaikų pasiimti suplūdę tėvai kasdien blokuoja gatvę miesto centre | Kas vyksta Kaune

Prie prestižinės Kauno mokyklos vaikų pasiimti suplūdę tėvai kasdien blokuoja gatvę miesto centre

Kiekvieną dieną, kai baigiasi pamokos, prie privačios mokyklos Kauno centre eismo situacija tampa nebepakenčiama. Kasdien J. Gruodžio ir I. Kanto gatvėse nusidriekia vaikus atvežusių ar pasiimti atvykusių tėvų automobilių eilės, o vietiniai gyventojai ir darbuotojai įkalinti lieka iki kol spūstis išsiskirsto.

„Kaip nemoka važiuoti „Erudito” licėjaus tėveliai, kaip užblokuoja eismą. Ten visiškas bardakas būna“, – piktinosi netoli mokyklos dirbantis skaitytojas.

Į Kauno centrą sugužėję tėvai pažeidžia ir Kelių eismo taisykles, priverčia sustoti eismą J. Gruodžio ir I. Kanto gatvėse, nors pastarojoje eismas turėtų vykti abiem eismo kryptimis, tačiau dėl sustatytų automobilių prasilenkti su stovinčia automobilių virtine tampa neįmanoma.

„Kelias mamytes bandžiau paauklėti, tai maždaug sako, kad nėra kur sustoti ir kas čia blogo, juk jos atvažiavo pasiimti savo vaikų“, – apie susidūrimą su prestižinės mokyklos tėvais nupasakojo jis.

Kaip matyti vaizdo įraše, tėvai automobilius stato keliomis eilėmis J. Gruodžio gatvėje, laukdami, kol iš mokymo įstaigos ateis jų vaikai, taip sudarydami kliūtį kelyje, kurios apvažiuoti negali kiti eismo dalyviai. Dar didesnė problema, kad vaikai paimami tiesiog važiuojamojoje dalyje, taip keliant pavojų jų pačių saugumui.

„Kas vyksta Kaune” žiniomis, kiek geresnė situacija apie 8 val. ryto, automobilių mažiau, tačiau labiau saugotis turi pėstieji. Į I. Kanto gatvę iš Kęstučio gatvės sukantys vairuotojai ne visada pastebi pėsčiųjų perėją, prie kurios stoviniuoja į pamokas skubantys vaikai ar vietos gyventojai. Nors pėsčiųjų perėja įrengta kartu su greitį ribojančiu kalneliu skaudžių eismo įvykių neretai išvengiama per plauką.

Didesnės atsargos prireikia ir kitoje perėjoje, J. Gruodžio gatvėje, nes užkardomis pėstiesiems tampa čia sustoję automobiliai.

Portalas „Kas vyksta Kaune” po šio straipsnio publikacijos informaciją pateiks ir Kauno apskrities policijos atstovams.

J. Gruodžio gatvėje įsikūręs „Erudito” licėjus – akredituota tarptautinė Kaune ir Vilniuje veikianti privati mokykla, taikanti išskirtines ir pasaulyje atpažįstamas bei vertinamas Kembridžo ir Tarptautinio Bakalaureato (IB) programas. Licėjuje didelis dėmesys skiriamas matematikai, kalboms, mąstymo bei emocinio intelekto ugdymui, sveikai gyvensenai ir technologiniam sumanumui, rašoma mokyklos internetiniame puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA