Kaimynai į svetimus konteinerius neša šiukšles – „Kauno švara“ nespėja išvežti | Kas vyksta Kaune

Kaimynai į svetimus konteinerius neša šiukšles – „Kauno švara“ nespėja išvežti papildyta „Kauno švaros“ komentaru

/ Skaitytojo nuotr.

Kauniečiai susidūrė su atliekų problema, kai pamatė, ką išdarinėja aplinkinių namų gyventojai. Savo konteinerius šie atstumia į daugiabučio kiemą ir jį tuština į šiam namui priklausančius konteinerius. Dėl tokių veiksmų namo gyventojai turi sukti galvas dėl nuolatos perpildyto konteinerio svetimomis atliekomis.

„Raudondvario pl. 200 žmones atsiveža konteinerius iš nuosavų namų ir krauna į požeminius konteinerius“, – užsitęsusią problemą paviešino kaunietis.

Nuotrauka pasidalijęs gyventojas teigė, jog tokių atvykstančių asmenų matė dar tris, tačiau nespėjo nufotografuoti. Su problema namo gyventojai susiduria ne pirmą kartą, kai į svetimą konteinerį savo atliekas neša aplinkinių namų gyventojai.

„Daugiabučio gyventojų požeminis konteineris būna perkrautas. Buvo kalbėta dėl perkrovimo su meistre ir vairuotoju, kad dažnintų vežimą. Vairuotojas išpila iš pačio ankstyvo ryto Raudondvario pl. konteinerius požeminius, o jau po pietų vaizdas iš karto panašus būna. Tik išpila ir atvažiuoja iš kitos gatvės pusės su konteineriais, pilnai lapų prikrautais į maišus ir meta“, – situaciją toliau dėstė jis.

Pagal „Kauno švaros“ atliekų vežimo grafiką, Raudondvario plento 200 numeriu paženklinto namo mišrios atliekos išvežamos pirmadienį, antradienį ir ketvirtadienį, o antrinės žaliavos išvežamos pirmadieniais.

Papildyta lapkričio 3 dieną 8.19 val.

Kauniečio teigimu, atliekos vežamos ir šeštadieniais.

„Veža Raudondvario pl. 200. ir pirmadienį, ir šeštadienį. Tik grafike nėra jo. Nes matydavau, kad ir šeštadienį buitinius konteinerius pila ten”, – teigė jis.

Papildyta lapkričio 4 dieną 12.44 val.

Pasiruošę atliekas tuštinti kasdien

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Kauno švaros” Viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa, šalia Raudondvario pl. 200 esantys pusiau požeminiai komunalinių atliekų konteineriai tuštinami pirmadieniais, antradieniais, ketvirtadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais.

Anot J. Tumpos, „Kauno švara” yra gavusi gyventojų skundų dėl minimos problemos, o atsižvelgiant į juos, šalia namo „Kauno švara” įrengė vaizdo stebėjimo kamerą, kuri fiksuoja šiukšlintojus.

„Visgi, į šiuos konteinerius atliekas meta ne tik Raudondvario pl. 200, bet ir 192 bei 194 namų gyventojai. Kol kas viliamės, kad į jiems nepriklausančius konteinerius atliekas metantys gyventojais atkreips dėmesį į naujai iškabintus perspėjimus, o jeigu ne – padažninsime ir atliekas šioje atliekų aikštelėje tuštinsime kiekvieną dieną”, – teigė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA