Lietuvos įžymybės įkainojo savo dėmesį: už O. Pikul ar A. Užkalnio sveikinimą teks pakloti šimtus, Ž. Savickas teprašo 29 eurų | Kas vyksta Kaune

Lietuvos įžymybės įkainojo savo dėmesį: už O. Pikul ar A. Užkalnio sveikinimą teks pakloti šimtus, Ž. Savickas teprašo 29 eurų

delfi.lt / Viktorija Vilcanaitė 2021/10/22 16:05
A.Užkalnis, O. Pikul, Ž. Savickas / Delfi, "Instagram" nuotr.

Ko gero, kiekvienas žinomas žmogus bent kartą yra susidūręs su prašymu sukurti sveikinimą. Tokiu būdu gerbėjai siekia savo artimuosius ar bičiulius nustebinti įvairiausiomis progomis, o prisibelsti iki garsenybių dažniausiai bandoma per socialinius tinklus. Vieni tokius prašymus ignoruoja, kiti iš geros valios retkarčiais įrašo video kreipimąsi, na, o treti nesibodi už tokią paslaugą paprašyti ir atlygio.

Kiek didesnis vaizdo sveikinimų kiekis pastebėtas prasidėjus karantinui. Tuomet dėl koronaviruso grėsmės namuose užsidarė ir dalis pramogų versle besisukančių asmenų, ir jų paslaugų išsiilgusių klientų. Be įprasto darbo ir renginių likę dainininkai netrukus ėmė rengti koncertus internetu ar už papildomą mokestį savo gerbėjus lepinti vaizdo įrašais, įrašytomis dainomis.

Tuo žinomi žmonės ėmė užsiimti ne tik savarankiškai, o ir burtis į specialias programėles. Nuo šiol savo draugą su gimtadieniu ar kita proga galima pasveikinti pasitelkus visą spektrą įžymybių, tarp kurių – aktoriai, dainininkai, rašytojai, komikai, sportininkai, influenceriai ir kt.

Tiesa, tokia paslauga jums dažniausiai kainuos. Vienoje platformoje, kuri iš viso apjungia apie 40 Lietuvoje žinomų veidų, vaizdo sveikinimų kainos svyruoja nuo 20 iki 300 eurų.

Prašymų pasveikinti mylimą šeimos narį, draugą ar kolegą dažnai sulaukiantis Andrius Užkalnis sako, kad tą daryti jis kartais sutinka ir neatlygintinai – viskas priklauso nuo situacijos ir konteksto. Tačiau jei publicisto sveikinimo norisi čia ir dabar, už jį jums gali tekti pakloti ir 300 eurų. Būtent tokia suma šalia jo vardo yra įrašyta minėtoje sveikinimų aplikacijoje.

„Kol kas užsakymo iš ten nesulaukiau ir, tiesą sakant, didelių vilčių šioje vietoje ir nededu, – Delfi prisipažino pašnekovas. – Tokios sveikinimų ar tiesioginio kreipimosi, bendravimo programėlės su žinomu žmogumi dar nėra itin tinkamos Lietuvos rinkai. Lietuviai nemėgsta ir nenori mokėti pinigų už tai, ką gali nesunkiai gauti nemokamai. Dažnai pagrindinis variklis ir būna tame, kad sveikinimą ar kitokią vaizdo žinutę žinomas žmogus padaro nemokamai arba per kažkokį asmeninį susitarimą. Pavyzdžiui, turint bendrų pažįstamų. Dažnai tik tokiu būdu ši paslauga lietuviams yra priimtina.“

Rašytojas atsimena, kad panašios programėlės gyvavo ir netolimoje praeityje, kuomet už susitikimą ar pasikonsultavimą norima tema su garsenybe taip pat buvo siūloma susimokėti. Tuomet Andrius buvo sulaukęs klientų, tačiau visi jie buvo arba užsieniečiai, arba plačiai po pasaulį keliaujantys tautiečiai, kuriems mokėti už kito žmogaus laiką buvo tapę norma.

„Bet nėra čia kuo stebėtis. Įpročiai yra linkę keistis, tačiau tam reikia laiko. Mano galva, tokios programėlės Lietuvoje kol kas prasilenkia su laiku. Dabar mums jau įprasta mokėti už muzikos ar namų kino platformas, gal ir ši niša suformuos rinką, bet lengva nebus“, – tikino A. Užkalnis.

Pasak pašnekovo, lengva nebus ne tik dėl to, kad dalis žmonių tokią paslaugą yra linkę gauti nemokamai, o ir dėl to, jog Lietuvoje garsenybės nėra tokios nepasiekiamos, kaip, pavyzdžiui, JAV. Čia savo mylimą aktorių galima sutikti prekybos centre, o paprašyti gerbiamo dainininko autografo – taip pat dažnai nesudėtinga užduotis, jei tik jo sulauksi po koncerto.

„Lietuvoje visi vieni kitus pažįsta, yra giminės, draugai, kolegos. Jei ne per pirmą, tai per antrą ar trečią žmogų tu rasi bendrą pažįstamą su tau patinkančia garsenybe“, – sako jis.

Neatlygintinų prašymų pasveikinti Andrius tikrai sulaukia ir tikrai ne visada yra linkęs atsakyti griežtą „ne“, kadangi atgalinis žmonių ryšys po to jam suteikia šypseną.

„Matau, kiek džiaugsmo tai suteikia gavėjui. Dažnai po sveikinimo žmonės parašo žinutę su reakcija, padėka. Nuoširdžiai, man tai nėra sunku padaryti, o kitiems tai suteikia labai daug džiaugsmo. Kartais tikrai smagu taip nustebinti, bet jei tai daryčiau po kelis kartus per dieną ir Užkalnio sveikinimus imtų turėti visi, tai, žinoma, kad visa tai vertę prarastų“, – neabejoja pašnekovas.

„Dažnai programėlė, kur sveikinimas yra mokamas, nebus pirmas pasirinkimas, nes visada bus žmonių, kurie nepabijos tokios paslaugos paprašyti tiesiogiai norimo žmogaus per socialinius tinklus nemokamai“, – pridūrė jis.

Pasiteiravus, kodėl sveikinimų programėlėje jo paslauga atsieitų 300 eurų, Andrius atviras – tai verslo principas.

„Žinote, jei mano sveikinimas kainuotų 2,5 euro, tai tų užsakymų tikrai gaučiau nemažai, bet tų užsakymų ir vertė būtų kita. Nemanau, kad žmonėms tuomet būtų apskritai įdomu. Nesinori, kad tokia paslauga būtų sulyginama su pakeliu pieno ar koldūnų“, – sako publicistas.

Nors A. Užkalnis ir mano, kad tokia mokamos dovanos alternatyva kol kas priimtina tik siauram žmonių ratui, prisijungti prie šios idėjos jis ryžosi norėdamas padėti jaunam verslui.

„Perspektyvos šioje vietoje yra slidžios, bet jei aš galiu šį projektą bent kažkiek palaikyti, tą ir padarysiu. Man tai atrodo svarbu“, – tikino pašnekovas.

Sveikinimų nesibodi ir galiūnas Žydrūnas Savickas. Ne kartą stipriausiu pasaulio žmogumi tituluotas sunkiasvoris sportininkas toje pačioje programėlėje prašo kur kas kuklesnės – 29 eurų – sumos.

„Tokią paslaugą teikiu net ne vienoje platformoje, – prisipažino pašnekovas. – Man tai nėra jokia naujiena. Esu padaręs šimtus sveikinimų per visą pasaulį. Manau, kad kai esi žinomas žmogus daliai kitų esi pavyzdys, gali kitus įkvėpti, todėl tokios iniciatyvos man visada atrodo gražios ir prasmingos. Žmonės dažnai prašo ne tik pasveikinti gimtadienio proga, būna ir motyvacinių užsakymų. Kiekvienas atvejis – individualus. Mano akimis, tai galima prilyginti ir socialinei misijai.“

Pasiteiravus, kodėl jo sveikinimo suma gana kukli, lyginant su kitomis garsenybėmis, Ž. Savickas patikino, jog ne viskas atsiremia į pinigus.

„Kadangi mano gerbėjai yra ir pasiturintys, ir sunkiau besiverčiantys norėjau, kad tai sau galėtų leisti kuo platesnis žmonių spektras. Šimto ar daugiau eurų kaina už sveikinimą, manau, neatrodo adekvati. Aš suprantu, kad kiekvienas savo laiką įvertina kitaip, bet gal tuomet išvis neverta tuo užsiimti? Mano galva, kaina turėtų būti įkandama daugeliui žmonių, kurie to gali panorėti.

Aš ir pagal save vertinu, kiek pats galėčiau išleisti tokiai paslaugai? Todėl kainą nustačiau gana neskausmingą. Juk ne viskas į pinigus atsiremia šiame pasaulyje“, – sako pašnekovas.

Per visą savo karjerą Žydrūnas savo sveikinimais yra nustebinęs ir pavienius žmones, ir didesnes grupes, o kai kurie tokias sportininko paslaugas užsisako net reguliariai.

„Kiekviena patirtis įdomi. Jei tik turiu laiko, man smagu tuo užsiimti. Užsienyje esu turėjęs gal kiek įdomesnių atvejų, kai žmonės užsako ne tik sveikinimus, bet ir motyvuojančias kalbas. Pavyzdžiui, yra buvę, kai užsakovai prašo gavėją kiek pašiepti, pajuokauti, kad jis atrodo kiek nusilpęs, tokiu būdu jam įpučiant motyvacijos susiimti. Taip pat klientų sąraše turiu ir nuolatinių, kurie kone kiekvieną savaitę nori sveikinimų arba kreipimosi į klientus. Būna visko“, – šyptelėjo Ž. Savickas.

Internete pasiekiamoje platformoje skelbiama, kad už vizažistės Oksanos Pikul-Jasaitienės vaizdo sveikinimą tektų sumokėti 149 eurus, o už aktoriaus Dovydo Laukio – 120.

99 eurus kainuoja dainininkės Monikos Marijos, krepšininkų Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių ar atlikėjos Nijolės Pareigytės-Rukaitienės sveikinimas.

O jei norėtumėte tokio dėmesio sulaukti iš artisto Alen Chicco ar aktorės Aušros Štukytės, tai jums atsieitų po 50 eurų.

Savarankiškai sveikinimus ruošia ir kiti

Neseniai panašiu keliu pasuko ir kiti žinomi scenos žmonės.

Dar gerokai anksčiau Liveta ir Petras Kazlauskai muzikiniais sveikinimais užsiimdavo tik savo bičiulių rate – jei kuris draugas paprašydavo poros pasveikinti jo artimą, sutuoktiniai nepasididžiuodavo ir mielai atvykdavo su dainomis. Situacija kiek pasikeitė, kai pasaulį sukaustė pandemija. Būtent tada jiedu nusprendė atgaivinti kiek primirštą ir tik siaurame rate vykdytą veiklą – muzikines dovanas į namus – ir jomis stebinti ėmė savo gerbėjus. Pora džiaugėsi, kad tokiu būdu galėjo ir užsidirbti, ir neapleisti muzikos.

Skelbimu apie „atvažiuojantį sveikinimą“ socialiniuose tinkluose dalijosi ir Arvydas Vilčinskas. Žinomas vyras prisipažino netikėtai sulaukęs vieno vaikino klausimo, ar šis negalėtų atvykti pas jo mamą ir ją pasveikinti su keliomis dainomis. Su malonumu šį pasiūlymą priėmęs dainininkas nusprendė kreiptis ir į kitus savo sekėjus bei priminti, kad tokį ar panašų pasirodymą jis gali atlikti visiems norintiems.

Tai, kad sunkmečiu neretai gimsta genialios idėjos įrodė ir atlikėjas Anatolijus Oleinikas. Realybės šou „Kelias į žvaigždes 3“ nugalėtojas kartu su žmona karantino metu ėmė kurti virtualius „dainuojančius atvirukus“, kurie džiugina ne tik sveikinamus žmones, bet ir pačius jų kūrėjus. Ilgą laiką sąstingio nuotaikomis gyvenę sutuoktiniai taip pat neslėpė, kad užsakymų tiek, jog vos spėja suktis.

Virtualioje erdvėje savo muzikinius pasirodymus ir vaizdo sveikinimus taip pat rengė Ruslanas Kirilkinas. O Natalija Bunkė gyvų pasirodymų išsiilgusiems savo gerbėjams karantino metu pristatė ne vieną koncertą iš savo namų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA