Kauno rajone iki pamatų supleškėjo namas: padegimu įtariamas vyras sulaikytas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone iki pamatų supleškėjo namas: padegimu įtariamas vyras sulaikytas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Kauno rajone sudegė gyvenamas namas, viduje žmonių nebuvo. Svetimo turto sunaikinimu įtariamas vyras areštinėje.

Policijos departamento duomenimis, rugsėjo 26 dieną apie 2 val. nakties Kauno rajone, Paparčių kaime, name, kilo gaisras, kurio metu sudegė pastatas. Nuostolis nustatinėjamas. 1962 metais gimęs įtariamasis padegimu uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. – Turto sunaikinimas ar sugadinimas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, Tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdybos duomenimis, ugniagesiams atvykus į įvykio vietą pastatas degė atvira liepsna.

Iki 05.23 val. buvo vykdoma žmogaus paieška, kol savininko giminaičiai pasakė, kad jo name nėra, šiuo metu jis ligoninėje. Namas sudegė iki pamatų, liko tik kaminas. Vanduo gaisrui gesinti buvo tiekiamas iš už 200 m esančio atviro vandens telkinio. Namas medinis, 1 aukšto, su mansarda, 9×8 m dydžio, stogas dengtas šiferiu. Apsaugotas 2 aukštų mūrinis namas už 7 m nuo gaisravietės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA