Kuriozas KTU bendrabutyje: įkalintiems studentams išlaisvinimo liepė laukti iki ryto | Kas vyksta Kaune

Kuriozas KTU bendrabutyje: įkalintiems studentams išlaisvinimo liepė laukti iki ryto

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Praėjusią naktį Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai prisimins dar ilgai. Bendrabučio virtuvės įkaitais tapusiems užsieniečiams negalėjo padėti nei bendrabučio apsauga, nei ugniagesiai. Visgi iki 8 val. ryto gelbėtojų laukti turėję jaunuoliai nepasidavė, juos paryčiais išlaisvino su policijos pareigūnais atvykęs privatus meistras, tačiau už norą būti laisviems KTU studentams teko susimokėti patiems.

Išlaisvinimo liepė laukti iki ryto

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Kauno ugniagesiai sulaukė pranešimo, kad studentai negali išeiti iš universiteto bendrabučio bendro naudojimo virtuvės. Apie 01.04 val. gautame pranešime buvo nurodoma, jog užsikirto durys, nepavyksta atrakinti nei iš vidaus, nei iš išorės. Tuo metu bendrabučio budėtoja liepė jaunuoliams laukti iki 8 val. ryto, kol atvyks meistras.

Į Gričiupio gatvėje įsikūrusį KTU bendrabutį atvykusiems ugniagesiams apsaugos darbuotojas neleido laužti durų ir išvaduoti ten įkalintų studentų. Kadangi pavojaus asmenims nebuvo, ugniagesiai išvyko taip ir nesuteikę pagalbos jaunuoliams.

KTU atstovas žiniasklaidai Mantas Lapinskas portalui „Kas vyksta Kaune” patvirtino, kad šiąnakt iš bendrabučio virtuvės iš tiesų buvo vaduoti studentai.

„Šiąnakt, kiek po 23 val., keturi mūsų užsienio studentai užsitrenkė iš vidaus bendro naudojimo virtuvėje bendrabutyje – nulūžo rankena iš vidaus ir užstrigo spynos liežuvėlis. Studentai ir jų draugai bandė atidaryti duris, tačiau to padaryti nepavyko. Tada jie išsikvietė mūsų samdomos privačios apsaugos firmos darbuotoją, kuris budi bendrabutyje naktimis. Jam durų taip pat nepavyko atidaryti”, – nemalonios situacijos aplinkybes dėstė M. Lapinskas.

Jo teigimu, KTU bendrabučius aptarnauja avarinė tarnyba, tačiau, kodėl į ją nebuvo kreiptasi, neaišku.

„Apmaudžiausia šioje situacijoje yra tai, kad bendrabučius aptarnauja avarinė tarnyba, kuri bet kuriuo paros metu gali atvykti ir atidaryti duris ar kitaip pagelbėti. Deja, nežinome ir aiškinamės, kodėl apsaugos darbuotojas jos neiškvietė”, – teigė KTU atstovas.

Išlaisvinti paryčiais, bet už laisvę susimokėjo patys

Pagalbos iš ugniagesių nesulaukę studentai kreipėsi į policiją.

„Užstrigusiems gyventojams išsikvietus gaisrininkus, jie sutikimo laužti duris iš apsaugos darbuotojo negavo, o kadangi pavojus žmonių gyvybei negrėsė, pastarieji turėjo išvykti. Tada užstrigę mūsų bendrabučio gyventojai išsikvietė policiją, kuri su privačios įmonės atstovu išėmė durų stiklą ir išlaisvino mūsų studentus. Tai įvyko apie 03.30 val. Studentų teigimu, jie už šią paslaugą įmonei turėjo susimokėti patys”, – komentavo M. Lapinskas.

Anot KTU atstovo, visos studentų patirtos išlaidos bus kompensuotos.

„Apie įvykį informavome mums paslaugas teikiančią apsaugos bendrovės vadovybę ir paprašėme dar kartą informuoti savo darbuotojus apie avarinių tarnybų iškvietimo galimybę. Taip pat norime atsiprašyti ir padėkoti spec. tarnyboms už jų sugaištą laiką. Toks atvejis yra pirmas mūsų bendrabučių istorijoje ir, tikimės, daugiau nepasikartos”, – teigė M. Lapinskas taip pat atsiprašydamas ir studentų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA