Labdaros ir paramos fondas siūlo finansuoti etikos seminarus Kauno merui | Kas vyksta Kaune

Labdaros ir paramos fondas siūlo finansuoti etikos seminarus Kauno merui

Gintautas Labanauskas 2021/09/01 08:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Artėjant rugsėjo 4 dieną organizuojamoms „Kaunas Pride“ eitynėms, Kauno savivaldybė teisiniais keliais bando užkirsti kelią šio renginio organizavimui Laisvės alėjoje. Po Kauno mero nevykusių juokų apie mieste pasklidusį nemalonų kvapą, neva tai dėl artėjančio savaitgalio, verslininkas Gintautas Labanauskas ir jo vadovaujamas labdaros ir paramos fondas pasižadėjo pagelbėti eitynių organizatoriams kovoti su neteisybe ir taip pat padengti etikos seminarų kaštus Kauno merui.

Reaguojant į Kauno miesto savivaldybės administracijos bandymus teismo keliu neleisti šį šeštadienį Kaune organizuoti LGBT bendruomenės eitynių „Kaunas Pride“, o taip pat nekorektiškus Kauno mero Visvaldo Matijošaičio pasisakymus verslininko Gintauto Labanausko vadovaujamas labdaros ir paramos fondas viešai pasižada padengti visas eitynių organizatorių teisines išlaidas ir etikos seminarų kaštus Kauno merui.

„Ne kartą esu viešai reiškęs savo priešingą LGBTQ+ pozicijai nuomonę, tačiau tai, kas šiais metais vyksta Kaune, kai miesto savivaldybė, pasitelkusi visą biurokratinį aparatą, bando sabotuoti taikios eisenos organizavimą, peržengia bet kokias demokratinėje visuomenėje įprastas ribas. Kiekvienas turime asmeninę nuomonę apie LGBTQ+, bet tyčiojimasis iš „Kaunas Pride“ – užribis.

Kaunas – būsima Europos kultūros sostinė – turi rodyti pavyzdį ir gerbti visus labai skirtingus ir įvairius savo miesto bendruomenės narius. Dalies jų požiūriai radikaliai skiriasi, tačiau tai nėra ir negali virsti priežastimi iš LGBT bendruomenės atimti viešąsias miesto erdves, neleisti jiems įgyvendinti savo pamatinių teisių, o dabar jau ir atvirai tyčiotis mero lūpomis“, – sako buvęs Kauno miesto savivaldybės narys, o dabar verslininkas G. Labanauskas.

G. Labanausko vardo labdaros ir paramos fondas skyrė pradinį simbolinį 1 tūkstantį eurų eitynes organizuojančiai Gegužės 1-osios profesinei sąjungai, o taip pat įsipareigojo padengti visas teisines išlaidas, kokių prireiks ginant „Kaunas Pride“ organizavimą šiais metais.

Kaip žinia, eitynių organizatoriai, sulaukę pirminio neigiamo savivaldybės atsakymo, kreipėsi į teismą ir liepos pabaigoje Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai skundą tenkino, tačiau rugpjūčio pabaigoje Kauno miesto savivaldybė šį sprendimą apskundė. Eitynės numatytos šį šeštadienį ir yra viena iš visą savaitę vykstančių renginių programos dalis.

„Kaunas Pride“ organizuoja kelios LGBTQ+ organizacijos ir pavieniai bendruomenės nariai bei sąjungininkai. Šia iniciatyva siekiama jungti bendruomenę ir ją palaikančius žmones, skatinti solidarumą tarp skirtingų visuomenės grupių, patiriančių priespaudą.

Pasak G. Labanausko, trumparegiška miesto savivaldybės pozicija kenkia Kaunui, kuris pastaraisiais metais jaunėja, modernėja ir tampa tikru Europos miestu. Norint įveikti kietakaktišką miesto vadovų poziciją būtinos ne tik pačios bendruomenės narių pastangos, tačiau ir visų konfliktą stebinčių kauniečių įsitraukimas.

Tai parodytų, kad ne tik žodžiais mokame deklaruoti pamatines laisvės ir demokratines vertybes, tačiau ir, anot sparnuotos Volterui priskiriamos frazės, „esame pasiruošę mirti už galimybę pasisakyti net ir tiems, su kurių nuomone nesutinkame“.

Tuo tarpu Kauno miesto merui, įsitikinęs G. Labanauskas, reikia skubių etikos seminarų, todėl jų kaštus fondas taip pat padengs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA